Нападението наложи затварянето на летище “ВнуковоЗахарова нарече случилото се “терористичен

...
Нападението наложи затварянето на летище “ВнуковоЗахарова нарече случилото се “терористичен
Коментари Харесай

Русия отблъсна атака с дронове по Москва

Нападението наложи затварянето на летище “Внуково ”
Захарова назова случилото се “терористичен акт ”

Русия отблъсна офанзива с дронове по Москва, като всички безпилотни летателни апарати са били свалени. Нападението обаче наложи краткотрайно затваряне на едно от летищата в съветската столица - “Внуково ”, съобщи Ройтерс.

Руските управляващи оповестиха, че офанзивата е осъществена от Украйна.

Четири украински дрона са били свалени от съветската Противовъздушна отбрана в региона на Москва, а петият е бил прехванат с радиоелектронни средства и се е разрушил в региона на град Одинцово в Московска област, заяви съветското министерство на защитата. Няма данни за потърпевши хора.

Два от дроновете са свалени наоколо до село Валуево, на 30 километра югозападно от центъра на столицата. Един дрон е бил свален над Калужка област, на близо 200 километра на юг от Кремъл. Безпилотен уред е свален и над град Кубинка, на 63 км западно от Москва. В непосредственост до Кубинка се намира съветска военновъздушна база.

Кацанията и излитанията на московското летище “Внуково ” бяха краткотрайно лимитирани за няколко часа сутринта, преди естествената работа да бъде обновена в 8,00 ч локално време. Редица полети от Русия, Турция, ОАЕ и Египет са били пренасочени. Останалите летища на съветската столица работиха без проблеми.

“Опитът на режима в Киев да нападна регион, в който е ситуирана гражданска инфраструктура, в това число летището, което апропо приема и задгранични полети, е следващ акт на тероризъм ”, разяснява говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР