Нападателят на ЦСКА Георги Йомов може да отнесе сериозно наказание

...
Нападателят на ЦСКА Георги Йомов може да отнесе сериозно наказание
Коментари Харесай

Разкриха забраненото вещество, с което е хванат Георги Йомов

Нападателят на ЦСКА Георги Йомов може да отнесе съществено наказване поради неразрешеното вещество, което е открито в организма му. Според листата в Националния антидопингов център веществото е дехидрохлорметилтестостерон, което е анаболен стероид произходящ на метилтестостерон.
 Георги Йомов изгърмял с метаболит на тестостерона?
Георги Йомов изгърмял с метаболит на тестостерона?

Наличието на анаболен стероид значи наложително 4 години наказване за национала

Справката демонстрира, че въпросното съединяване има анаболни и андрогенни свойства. Задържа азот в тялото и подтиква качването на мускулна маса, подтиква синтеза на протеини и по този начин възвръща мускулната маса, забързва производството на червени кръвни кафези и покачва издръжливостта на тялото, деен е в организма до 16 часа след банкет. Туринабол може да бъде открит в кръвта до 250 дни след последния банкет. Употребата е неразрешена както по време на надпреварите, по този начин и сред тях, оповестява bTV.

Пробата е дадена на 28 юли, а точно след мача с Македония Гьорче Петров.

Сред последните глобени поради дехидрохлорметилтестостерон са хокеистите Максим Евтимов и Богдан Иванов, хандбалистът Живко Димов и боксьорът Теодор Коев. Наложените санкции варират от 3 до 4 години, разкрива още bTV.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР