НАП затвори за 14 дни голям столичен ресторант, намиращ се

...
НАП затвори за 14 дни голям столичен ресторант, намиращ се
Коментари Харесай

Таен клиент на НАП затвори ресторант

НАП затвори за 14 дни огромен столичен ресторант, намиращ се в столичния кв. Дианабад, откакто е открито, че един от касовите апарати не изпраща информация на приходната организация.

Нарушението е разкрито, откакто ресторантът е посетен от " секрети клиенти ". Инспекторите от звеното за фискален надзор са открили, че едно от фискалните устройства не изпраща информация в Национална агенция за приходите. Касовата записка, която получили, след заплащането на контролната покупка, била тествана посредством мобилното приложение на приходната организация NRAMobile. То посочило, че документът не е регистриран в Национална агенция за приходите, което е доказано и от информация в базата данни на приходната организация.

Образувана е инспекция и е наложена административната мярка „ Запечатване на обект “. Санкцията е с дълготрайност 14 дни, защото нарушаването е за първи път, а в случай че се повтори, заведението може да бъде затворено за месец. Наложената мярка може да бъде обжалвана, оповестяват от приходната организация.

Проверките на „ Фискален надзор “ са ежедневни, наблюдават се фискалните устройства в комерсиалните обекти, издава ли се или не документ за продажбите, дават отговор ли те на условията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си дейности, данъчните инспектори правят контролни покупки и ползват така наречен прийом " скришен клиент " или организират така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те се легитимират и в продължение на няколко дни участват в заведението или хотела, припомнят от Национална агенция за приходите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР