НАП успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев

...
НАП успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев
Коментари Харесай

Певецът Милко Калайджиев е съсипан, НАП му отне най-милото

НАП съумя да продаде къщата за посетители на Милко Калайджиев в родопското село Мезек, научи „ Телеграф “ от приходната организация.
На последния, трети търг, тя бе препоръчана против първична цена от 300 000 лв. – на половина на оценката й и от сумата, поискана на първия търг напролет.
При предходните две наддавания приходната организация не получи нито една оферта. Но в този момент, откакто по закон първичната цена бе понижена на две стъпки, са били подадени цели четири оферти. Сумата към този момент е платена от претендента с печелившата оферта. Колко тъкмо е постигнатата на търга цена обаче е данъчна загадка, която от Национална агенция за приходите не разкриват. В загадка се държи и купувачът.
Самият Милко Калайджиев разяснява пред „ Телеграф “, че научава за развоя на събитията с къщата си от медиите. Той също нямал информация за купувача и платената от него цена. „ От 2020 година стопирах да се интересувам, откакто видях накъде отиват нещата. Както се споделяше по времето на социализма – като се спусне инструкция от партията, няма какво да се прави “, сподели артистът.
Той разяснява с мъка, че политиците, погнати около абсурда „ къщи за тъщи “, в последна сметка са си избавили парцелите и никой не им ги взима. Къщата за посетители на Калайджиев изгоря точно около този скандал, откакто Държавен фонд „ Земеделие “ стартира инспекции на финансирани по линия на Програмата за развиване на селските региони парцели. Държавата изиска от артиста да върне финансирането поради несбъднат бизнес проект, макар че неговата къща постоянно е била употребена по предопределение и в никакъв случай за персонални цели. Така в последна сметка парцелът на фолкзвездата се оказа на тезгяха.
Според Милко Калайджиев цената от 300 000 лв. е доста ниска. „ Знаете ли какъв брой коства един апартамент в квартал в София 87 квадрата – 140 000 евро. А къщата е 340 кв. м разгърната застроена повърхност. Сега даже с 600 000 лв. не можеш да вдигнеш такава къща “, сподели той, само че призна, че посреща с облекчение края на сагата с парцела му.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР