Намирането на подслон остава най-големият проблем за хилядите украинци, търсещи

...
Намирането на подслон остава най-големият проблем за хилядите украинци, търсещи
Коментари Харесай

Украински бежанци остават на улицата

Намирането на заслон остава най-големият проблем за хилядите украинци, търсещи в Европа леговище от войната.

Стотици украинци, признати в Англия след началото на съветската инвазия, няма къде да живеят. Те са останали без дом или са застрашени да останат без покрив над главата, съобщи ДПА, базирайки се на най-новите данни от Англия.

Семейства, на които беше позволено да отидат в страната, с цел да се причислят към намиращи се към този момент там родственици, или като част от стратегия за приютяване, наречена " Домове за Украйна ", са се сблъскали със усложнения и с проблеми при настаняването, прецизира Българска телеграфна агенция.

В интервала до 3 юни на общо 660 украински семейства е трябвало да бъде обезпечен заслон от локалните управляващи, по данни на Правителствената организация за повишение на стандартите на живот, за жилищното строителство и локалното самоуправление. Това означа, че тези семейства са били оценени като бездомни или с риск да останат без дом. Около 180 от тях се състоят от един човек, а останалите 480 са семейства с малолетни лица.

Тези данни не демонстрират същинския мащаб на броя на бездомните хора в Англия, защото повече от една четвърт (26 процента) от локалните управляващи не са дали отговор на изследване, тенденция, което не е било наложително.

" Повече от 77 200 украинци са пристигнали във Англия след нашествието на Путин и всички пристигнали имат достъп до компенсации и публични услуги, както и до правото да работят и учат от деня на тяхното идване ", съобщи представител на държавното управление.

" Преобладаващото болшинство от хора се откриват добре, само че в дребна част от случаите, когато взаимоотношенията със фамилията или с хората, приели да ги подслонят, се изопнат или приключат, общинските препоръки са длъжни да подсигуряват, че фамилиите няма да останат без заслон ".

Общинските препоръки също по този начин имат достъп до услуга за намиране на нови хора, които да поемат грижите по програмата " Домове за Украйна ".

След началото на съветската инвазия в Украйна Англия сътвори две стратегии, които разрешават на бежанци да пътуват до острова, напомни ДПА.

Схемата " Домове за Украйна " разрешава на украински жители и членовете на техните фамилии да отидат във Англия, в случай че имат обезпечен по този начин наименуван спонсор, който да се погрижи да имат заслон.

Данните, които бяха оповестени през вчерашния ден, демонстрират, че 90 семейства, които са били утвърдени по програмата, са получили в този момент статут на бездомни или застрашени от оставане без дом, тъй като съглашението за тяхното подслоняване се е провалило. За други 55 семейства се е оказало, че при идването жилищата, в които е трябвало да бъдат настанени, към този момент не са били разполагаем или са били несъответствуващи за настаняване.

Според втората стратегия за настаняване на бежанци от Украйна, наречена  " Семейства от Украйна ", която разрешава на претендентите да се причислят към свои родственици на острова или да удължат престоя си в Обединеното Кралство, 175 семейства в Англия са били категоризирани като бездомни, защото ангажиментите за тяхното подслоняване са се провалили. А още 280 семейства са били категоризирани като бездомни, тъй като при идването, мястото, на което е трябвало да бъдат настанени, не е било разполагаем или е било неуместно. Регистрирани са и 55 семейства, при които повода да бъдат категоризирани като бездомни или застрашени от оставане без дом е " друга " или " незнайна ", без да се разяснява съответно каква.

От общо 660-те семейства, оценените като бездомни, малко повече от половината (345) са били регистрирани като краткотрайно настанени все още на правене на данните. Това включва хотели, хостели, парцели на жилищни асоциации, които оферират нощувка и закуска и други типове настаняване, употребявани от локалните управляващи за осъществяване на законовите им отговорности към бездомните.

Според данните 20 семейства са избегнали да бъдат оценени като бездомни, тъй като са намерили различен доброволец по програмата за настаняване.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР