Намираме се в края на едно управление, което беше белязано

...
Намираме се в края на едно управление, което беше белязано
Коментари Харесай

Обединени патриоти: Да загърбим егоизма

Намираме се в края на едно ръководство, което беше белязано с перманентни рецесии, само че най-голямата, обвързвана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро представителите на „ Обединени патриоти “ ще дадем явен отговор за какво участвахме във властта.

С тези думи стартира декларацията на „ Обединени патриоти “ при разкриване на последната сесия на Народното събрание, сложена от съпредседателя на ПГ и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Напук на наклонността, която се обрисува, а точно – тези избори да минат под знака на езика на омразата, ние ще продължим да отстояваме правилата и концепциите си, да търсим националното единение и да слагаме ползите на българската нация над всичко!

Веселинов е безапелационен, че в случай че партиите загърбят егоизма си, всички ще живеем в една по-добра страна България. Той съобщи, че е рушителната максимата, изповядвана от някои от политическите водачи „ колкото по-зле, толкоз по-добре. “

Ето и цялата декларация:

Намираме се в края на едно ръководство, което беше белязано с перманентни рецесии, само че най-голямата, обвързвана с пандемията продължава да бушува. Много скоро представителите на „ Обединени патриоти “ ще дадем явен отговор за какво участвахме във властта, какво постигнахме и за какво не се изкушихме да я напуснем, когато това можеше да донесе политическа изгода.

Днес ще посочим единствено очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразяване и нормализиращата се работа на здравната система - от една страна, и огромните ограничения за поддръжка на бизнеса и пострадалите от рецесията - от друга. Ако се бяхме изкушили да поемем по лесния път, в случай че се бяхме поддали на уличния и медиен напън и предали страната на политическия безпорядък, доста евентуално България през днешния ден нямаше да има нито признат бюджет, нито определено държавно управление – т.е. нито финансов запас, нито съответна организация за справяне с пандемията.

Впрочем бюджет 2021 се оказа бюджетът на изпълнените предизборни задължения – продължихме наклонността за увеличение на приходите: минималната пенсия към този момент е 300 лева.; а трета поредна година бюджетът обезпечава растеж на заплатите с 10%; за сферата на сигурността нарастването от началото на мандата е към 50%; а учителските заплати набъбнаха двойно. Прокарахме фамилното подоходно облагане и всяко българско дете ще усети държавната поддръжка.

Тоест, макар неистовия нагон за власт на избрани персони и партии, останахме на поста си и свършихме това, за което бяхме определени.

Ако има обаче същински тревожна наклонност за обществото ни, това е безумното разделяне, политическият нарцисизъм и фактът, че мнозина от партийните водачи изповядват рушителната максима „ колкото по-зле, толкоз по-добре. “ Тревожна е и неналичието на схващане за потребността от национално единение и консенсусни, общонационални цели. Заявявам го най-отговорно в навечерието на избори, които се обрисува да минат под знака на омразата, очернянето и опълчването.

Напук на тази наклонност ние ще продължим да отстояваме правилата и концепциите си, да търсим националното единение и да слагаме ползите на българската нация над всичко!

Ето и нашите цели в тази последна сесия за 44-ото Народно събрание:
Наказателен кодекс. Криминализиране проповядването на коренен ислям;Разширяване рамките на неизбежната отбрана;Маловажната кражба.Закон за несъстоятелност на физическите лица (частният фалит).ЗМДТ – облагане на крупната земеделска благосъстоятелност.ЗЮЛНЦ – осветляване на финансирането извън на Неправителствени организации.Закона за радио и телевизия. Войната с подправените новини;Квота за българската музика в ефира на всички малките екрани и радиостанции.Закона за отбрана правата и ползите на възрастните хора.Закон за българските персонални документи – картата българин или облекчение процедурите за визи на българи по генезис.Закон за протекция на детето.Закон за доброволчеството, в това число и доброволните отряди към Министерство на вътрешните работи за запазване на публичния ред.
Наред с това желая ясно да заявя, че няма да допуснем основна смяна на изборните правила в навечерието на парламентарния избор. за отдалечено гласоподаване (този път по пощите) и за унищожаване на лимита от 35 секции в страните отвън Европейски Съюз. Всичко това е гарнирано с доста сълзливи пояснения по какъв начин би трябвало да се укрепва връзката с Родината и по тази причина ограничавания за гласоподаване не би трябвало да има и за фасада на тази поредна офанзива против Изборния кодекс се употребява Англия, само че същността е Турция.

Ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 – т.е. една дребна за България секция. „ Желаещите “ да гласоподават в Турция обаче са постоянно над 100 хиляди, а евентуално могат да доближат даже 300 хиляди. На тях ограничаването, което Патриотите извоювахме през 2015 година, им пречи доста, по тази причина „ патроните “ им започнаха да извозват „ гласоподаватели “ през границата с рейсове.

Не е чудно, че така наречен ни „ сънародници “ в Турция държат единствено на гласуването като „ връзка с България “. Никой не е чул там всеобщо да се учи български език да вземем за пример, да се основават учебни заведения, читалища, да се учат националните ни обичаи. Не! Ясно е, че тяхното желание е просто да прокарват турското въздействие в България, въздействието на Ердоган. Преди 4 години Обединени патриоти спряхме рейсовете на границата и не позволихме в българския парламент да влезе още една турска етническа партия – ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи „ подарък “ от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана – Движение за права и свободи. Все едно ни е за какво желае да си купи тяхното снизхождение.

Хубавите планове за пред медиите са едно, национално виновната позиция – друго! Това е нашето обръщение към всички, които се заиграват с тематиката. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!

Ние, българските патриоти, постоянно сме имали за образец нашите национални герои и тяхната всеотдайност. На днешния ден означаваме героичния героизъм на революционерката Мара Бунева, която през 1928 година разстрелва сръбския прокурор Велимир Прелич, поради мъченията, които той е направил над нейните братя студенти.

Нека всеки от нас да се замисли какво би пожертвал от себе си и в случай че всеки стартира с неговия партиен и персонален нарцисизъм, ще заживеем в една по-добра България!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР