Намаляването на ставката на ДДС за сектора на услугите беше

...
Намаляването на ставката на ДДС за сектора на услугите беше
Коментари Харесай

Плагиатката Везиева остроумничи: Финансовото министерство да направи това! Необходимо е

„ Намаляването на ставката на Данък добавена стойност за бранша на услугите беше напълно навременна мярка, тъй като този бранш пострада най-вече от пандемията от Covid “, това съобщи пред FinancialTribune.bg Даниела Везиева, някогашен министър на стопанската система.
Що се отнася до мненията от последните седмици дали мярката би трябвало да бъде продължена или не тя беше безапелационна, че Финансовото министерство би трябвало да показа разбор.
„ Аз на никое място не съм прочела един изчерпателен разбор по какъв начин това, че ги намалихме се е отразило на фиска. Аз подобен разбор не съм видяла. Прекият консуматор, в случай че той не е почувствал това понижение, не сме си свършили работа. Може би е имало въздействие единствено върху самия бизнес “, изясни Везиева.
По думите ѝ числата са нужни, с цел да се реши дали в някакъв интервал би трябвало да се удължи или да се направи някакъв микс в границите на тези 20%, „ тъй като е доста значимо в границите на тези 20 на 100 по какъв начин разпределяме и медикаменти и хотелиерски бизнес, ресторантьорски и така нататък “
„ Аз в действителност бих желала да видя един същински разбор на това и то от Министерство на финансите и съответните институции към него. Дори чисто статистически да ни даде ясна визия “, добави тя.
Що се отнася до упованията ѝ за бюджета за 2024 тя уточни, че се надява в него да види политики, които да са съобразени с макроикономическите прогнози.
Бившият министър на стопанската система допуска, че дефицитът ще е заложен на 3 на 100, с цел да покриваме критериите за еврозоната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР