Намаляването на акциза върху горивата, газа и тока ще има

...
Намаляването на акциза върху горивата, газа и тока ще има
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Трябва да сме част от санкциите срещу Русия, но да договорим преходни периоди

" Намаляването на акциза върху горивата, газа и тока ще има резултат , коства доста пари и заради тази причина няма решение досега, а и зависи от Европейската комисия , доколкото България е на минималните равнища на позволения данък от Европейски Съюз. Това е допустима и добра мярка. Също и понижено Данък добавена стойност за газ, ток и евентуално за горива . Това са ограниченията, за които се мисли ".  

Това сподели пред БНР депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров, ръководител на парламентарната комисия по стопански политики и нововъведения. 

Според него има два разновидността за понижаване на акцизите - като се мине през Европейска комисия или като не се минава през позволение на Европейска комисия, а да се желае да се направи изключение :

" Тогава да е подкрепяне на цената на горивата или при несъмнено ползване. Както го прави Франция. Това е опцията, която следва да се разисква ".

" Идеята на глобите, които желае Европейска комисия, е да упражни стопански напън върху Русия, което да способства за завършек на войната ", уточни Мартин Димитров и добави, че България би трябвало да откри метод да се причисли към тези наказания , като обаче се опита да контракти рационални преходни интервали, с цел да не се допусне внезапно повишаване на цените на енергоресурсите.

Той беше безапелационен, че поради войната на Русия в Украйна има ескалация на инфлационните процеси :

" Мерките за основаване на тласъци войната да бъде прекъсната са антиинфлационни. Това хората го схващат ".

В предаването " Нещо повече " депутатът заяви и за оферти, импортирани от Демократична България като съответни законопроекти :

" За понижаване на законната рента при забавени заплащания за ток, парно, към банката или към друго сдружение. Като закъснеете с заплащане, да не ви поставят най-високата рента в Европейски Съюз, тъй че внезапно да банкрутирате. Предложили сме законопроект и за нарастване на прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв. от 1 януари 2023 година , което е от огромна помощ за дребния бизнес ".

" Целта би трябвало да бъде евроизация . Дали ще се случи през 2024 година зависи от доста фактори. Не е съдбовно, в случай че се случи година по-късно . Но би трябвало да вървим в тази посока ", разяснява още Димитров.

Интервюто на Диана Янкулова с Мартин Димитров в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР