Намаляване на големите разлики в цените на онколекарствата, по които

...
Намаляване на големите разлики в цените на онколекарствата, по които
Коментари Харесай

Намаляване на големите разлики в цените на онколекарствата приеха депутатите

Намаляване на огромните разлики в цените на онколекарствата, по които Здравната каса ги заплаща на лечебните заведения, одобриха депутатите в парламентарната здравна комисия по време на изключително съвещание през днешния ден. Поправка в закона за здравното обезпечаване беше контрактувана в работна група сред депутати, представители на здравното министерство, НЗОК, шефове на лечебни заведения, представители на бизнеса с медикаменти, съсловни организации.

Касата да заплаща всяко онколекарство на лечебните заведения, когато няма рамково съглашение, на по-ниската цена от постигнатата от съответното лечебно заведение или среднопретеглената стойност, на която медикаментът е бил доставен през предходните 6 месеца. Това гласи поправката в закона. Сред вносителите му са проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ и доцент Васил Пандов от ПП-ДБ.

По време на полемиката присъединяване взе Андрей Чорбанов, който съпостави медикаментите с перални машини. " Ако вършим междинна стойност на цените на перални машини отпреди 20 години, тогава бяха няколко заплати. Тези цени на медикаментите може да не са били действителни преди 6 месеца. Многократно се трансформират цените, може избраната цена да стане невъзможна за вносителите ", обоснова се той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР