Наложиха дисциплинарно наказание Предупреждение за уволнение на кондукторката, използвала електрошок

...
Наложиха дисциплинарно наказание Предупреждение за уволнение на кондукторката, използвала електрошок
Коментари Харесай

Наказват дисциплинарно кондукторката, използвала електрошок срещу пътници във влака Пловдив- Нова Загора

Наложиха дисциплинарно наказване „ Предупреждение за уволняване " на кондукторката, употребила електрошок против пасажери във трен. Припомняме, че преди няколко седмици с медията ни се свърза мъж, който описа, че кондукторка е нападнала него и старата му майка с електрошок във влака Пловдив- Нова Загора. 
Прочетете още
Мъжът описа, че на 20 януари е бил в Пловдив дружно с майка му, като по-късно са желали да заловен трен за Варна. Тъй като нямали време и щели да изтърват влака от централната гара в Пловдив, купили общ билет за трен № 80105, заминаващ в 13:45 от гара „ Филипово ” към гара „ Михайлово ” и по-късно за прекачване във трен №8651 в 15:26 часа от гара " Михайлово " до Варна.

Когато се качили във трен № 80105 кондукторка с име Александрина Василева е проверявала билетите им. Тя е видяла, че има непокътнати места за идващия трен с номер 8651, като по думите му тогава тя е почнала да крещи, че билетът е недействителен, както и че трябвало да тръгнат от централната гара в Пловдив, а не от гара Филипово. Разказа, че в продължение на 20 минути крещяла на него и старата му майка без да има съответна причина, като след това употребила електрошок.

Тогава медията ни изпрати питане до БДЖ по мотива като от там дадоха отговор, че ще се извърши инспекция.

При осъществената инспекция от „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД в Поделение за пътнически транспорти Пловдив за изясняване на случая са взети писмените пояснения от кондукторката Александрина Василева и Тихомир Шивиков на служба „ Началник трен, ПД ", имащи отношение по случая. 

В своите пояснения Василева показала, че на 20 януари при обслужването на влака Филипово - Нова Загора, е зародил спор с пасажер, пътуващ с постоянен превозен документ от гара Филипово до гара Ямбол. Кондукторката твърди, че не тя е основател на създалата се неприятна обстановка и с държанието си не целяла да предизвика жалбоподателя. По изказвания на служителката, подкрепени и от изложеното от жалбоподателя е видно, че в разногласието са се присъединили и пасажери пътуващи във влака, като пасажерите са взели страната на кондукторката. След като обстановката е ескалирала, пасажер станал очевидец на протичащото се, е потърсил за подпомагане шеф влака Шивиков. В обясненията си служителят показва, че след неговата интервенция ситуацията във влака ce е нормализирала. По гледище на шеф влака, той и кондукторката са поднесли своите извинения на жалбоподателя, като същият ги е приел. 

Въпреки ежедневните инструктажи преди път, в които се натъртва на културата на обслужване на пасажерите, аргументите да се стигне до неприятната обстановка, са незадоволителния опит на служителката. Установено е, че Василева при връзката си с клиента е подходила непрофесионално, като е неглижирала главните условия при обслужването. Също по този начин не е потърсила за подпомагане началника на влака. 

След запознаване с материалите по случая, шефът на Поделение за пътнически транспорти Пловдив е разпоредил на служителката Александрина Василева да се наложи дисциплинарно наказване „ Предупреждение за уволняване ". 

По мотив постъпилия сигнал, на всички чиновници, свързани с обслужване на клиенти е обърнато внимание за прецизно съблюдаване на признатите „ Стандарти за държание на личния състав при обслужване на клиентите “. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР