Доларът надхвърли 160 йени за първи път от 1990 г.

...
Доларът надхвърли 160 йени за първи път от 1990 г.
Коментари Харесай

Доларът се покачи до нов 34-годишен връх от 160 йени

Доларът надвиши 160 йени за първи път от 1990 година насам, откакто планирани данни за инфлацията в Съединени американски щати понижиха упованията за понижаване на лихвените проценти в Съединени американски щати през тази година.

В утринната търговия зелените пари купиха 160,17 йени, което подхрани спекулациите, че японските управляващи ще се намесят, с цел да поддържат валутата си.

Прогнозираният в петък показател на разноските за персонално ползване (PCE) беше регистриран, откакто на съвещанието си предходната седмица Японската централна банка отхвърли да продължи да стяга паричната политика.

Длъжностни лица неведнъж обявиха, че са подготвени да се намесят, в случай че има необуздани придвижвания на обменния курс, акцентирайки спекулантите като главен проблем.

Наблюдателите обаче бяха скептични, че първата намеса от края на 2022 година насам ще има огромно влияние.

„ Очакванията интервенцията да окаже трайно влияние може да разочарова, като се има поради, че макрофундаментите не поддържат неочаквана смяна към ястребска парична позиция “, съобщи Тапас Стрикланд от Националната австралийска банка. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР