Наложени са дисциплинарни наказания на трима души заради размяната на

...
Наложени са дисциплинарни наказания на трима души заради размяната на
Коментари Харесай

Директорът на „Шейново“: Наложени са дисциплинарни наказания на трима заради размяната на бебетата


Наложени са дисциплинарни санкции на трима души поради размяната на бебетата. Това съобщи Румен Велев. Той разгласи, че няма да подава оставка.

" Докладът на Медицински контрол не беше изненада за нас, тъй като огромна част от нещата съответстваха с това, което сподели нашата вътрешна инспекция. А точно какво е станало с размяната на бебета и кой какъв пропуск е направил, с цел да се стигне до такава степен. На базата на тази вътрешна инспекция, постанових дисциплинарни санкции на трима души. Това значи предизвестие за уволняване. Старшата акушерка е намалена в длъжността. Има наказване и за дежурния доктор ", сподели Велев.

Той изясни, че има промени при изписването на бебета

„ Направихме промени при изписването на бебетата, с цел да не се стига до сходни случаи. Освен акушерката, която дава бебето, ще се разписва още един чиновник на болничното заведение. Двойна инспекция ще имаме. Майката, която досега се е разписвала, че даваме нейното бебе, което е родила, ще би трябвало напишат номера на гривната на бебето и ще имаме надзор и от страна на родителите “, изясни той.

Велев добави, че ще се постараят майката и бебето да са допустимо най-дълго дружно в болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР