Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за

...
Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за
Коментари Харесай

„Да, България“ остро осъжда убийството на Навални. Зове за реформа в службите за сигурност

Налице е все по-остра потребност от промяна на службите за сигурност, написа в позиция Националния съвет на „ Да, България “ във връзка гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.
„ Особено притеснителни са сигналите, че българските служби не оказват дейно противопоставяне на съветското въздействие и навлизане у нас, в това число и в самите институции от бранш „ Сигурност “.
Българският народен интерес изисква най-накрая да стартира промяната в тази сфера, която да подсигурява разкъсване с всички зависимости и уязвимости от Москва. Призоваваме Народното събрание да стартира разглеждането на законопроектите, отнасящи се до нужните трансформации в бранша “, се споделя в декларацията, публикувана до медиите и оповестена в формалните канали на партията.
„ Да, България “ остро осъжда убийството на Алексей Навални от „ фашисткия режим на Путин “ и изрича съболезнования на околните и съидейниците му.
Пише, че „ изключително значима задача е построяването на потенциал за киберсигурност както в службите, по този начин и в администрацията, транспарантно и под явен либерален надзор “.
„ Режимът на Путин се стреми да откри сфера на въздействие, в която да наложи своя модел на ръководство. България би трябвало да ускори отговора си против тези кроежи на всички нива “, декларират от „ Да, България “.
Партията приканва групите в Народното събрание, „ които се дефинират като евро-атлантически, да обсъдят нужните законодателни решения за пълноценно използване на глобите против детайлите на путиновия режим на наша територия, в това число за възобновяване на цялостния надзор върху комплекса “Камчия ” и други съветски държавни активи “.
И упорства „ прокуратурата и другите способени органи да работят по-активно за разкритие на московската шпионска агентура в България “.
Цялата позиция на „ Да, България “,.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР