Налице е показател за неизяснена концепция за това какво искаме

...
Налице е показател за неизяснена концепция за това какво искаме
Коментари Харесай

Ген. Валери Григоров: МВР има дирекции с дублиращи функции

" Налице е индикатор за неизяснена идея за това какво желаеме да реализираме с идната структурна промяна в Министерство на вътрешните работи . Всички взети политически решения до момента през годините - без оценка, без разбор, без ясни цели, демонстрират противоположен резултат ". 

Това разяснява пред БНР ген. Валери Григоров, някогашен началник на Гранична полиция, дълги години шеф на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи. 

Той припомни  промени в структурни звена през годините, които са били в несъгласие и с европейските практики . И предложи, когато един министър поеме поста, да види значителните неща, направени преди 5-10 години. 

В предаването " 12+3 " ген. Григоров добави: 

" Към сегашния миг имаме по-сложни и тежки проблеми във взаимоотношенията сред главните структурни звена в Министерство на вътрешните работи. Има дирекции с дублиращи функционалности, има звена, които въобще не реализират активност . Не може да се редуцират обособени звена без изясненост за степента на натовареност и потребността от ресурсни благоприятни условия. Най-добрият образец в това отношение е Гранична полиция, която беше унищожена. От 9500 чиновници на щат в този момент те са под 6000 ". 

По думите му през последните години няма министър на вътрешните работи, който да приказва за съответно опълчване на уличната престъпност :  

" Само се приказва за корупция, това е комфортно, политически артикулирано и сякаш изчерпва тематиката. Тревожен е фактът, че към този момент обществено се популяризират опиатите, дилърите без терзание популяризират опиати. Противозаконното лишаване на коли е значимо, само че не се приказва за него... Системата на Министерство на вътрешните работи е приведена в безпомощно положение, лишена е от всякаква динамичност на ръководство . Министерство на вътрешните работи се е трансформирало в регистратор ". 

Интервюто с ген. Валери Григоров можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР