Наличието на антитела не е постоянен фактор, като няма ясен

...
Наличието на антитела не е постоянен фактор, като няма ясен
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Четвърта вълна, в която се намираме, се характеризира с много по-скорошно влошаване

Наличието на антитела не е непрекъснат фактор, като няма явен критерии каква е цената, която прави антителата гаранция за сигурност. Това сподели за Нова телевизия доцент Любомира Николаева-Гломб от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Ваксината защищава от тежко протичане на болестта и съдбовен край. Не защищава на 100% от възпаление, само че шансът това да се случи е доста по-малък, в сравнение с при неимунизирани и непреболедували. Срещалите се с вируса е добре да слага ваксина сред три и шест месеца след преболедуване ", добави още тя.

„ Новият " Делта плюс " вид с изключение на доста по-бързо разпространяващ се, визира и доста повече младежи. Разпространява се с 10% по-бързо от останалите разновидности на инфекцията. При него се образуват доста по този начин наречени " фамилни огнища " - в случай че някой в нашето обграждане е болен, вероятността да болести всички около него е доста огромна. Маските, несъмнено понижават този късмет с към 60%, само че 100-процентова отбрана няма. Поредната четвърта вълна, в която се намираме сега се характеризира с доста по-скорошно утежняване, сред 7-10 дни “, сподели доцент Любомира Николаева-Гломб.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР