Нали помните думите на Христо Стоичков: Играеш, печелиш, не играеш,

...
Нали помните думите на Христо Стоичков: Играеш, печелиш, не играеш,
Коментари Харесай

Не е страшно да се сгреши, важното е да се опитва

Нали помните думите на Христо Стоичков: " Играеш, печелиш, не играеш, не печелиш! "? Има огромна доза логичност в тях. Защото когато опитваш, ти имаш по-голям късмет и да успееш. Да, може да има неприятни моменти, несполучливи, само че сигурно ще дойдат и сполучливи такива.

„ Ако не вършиме неточности, значи не вършиме нищо и сте безучастни фенове на личния си живот. Абсолютно съм уверен, че този, който работи, бърка. ”, споделя пък треньорът Джон Уудън.



Тези думи се трансформират в лозунг за мнозина, които съумяват да преодолеят страховете си и да работят. В книгата си „ Треньор Уудън: Най-голямата загадка “ Пат Уилямс, първи вицепрезидент на Орландо Меджик, разказва формулата на треньора за триумф, като изяснява за какво се тревожи същински, когато момчетата от тима не позволяват задоволително неточности на тренировките, а от време на време и на мачовете.

Той споделя, че желае да им построи имунитет против страха от грешките, написа Обекти. Според Уилямс, е наложително да сгрешиш доста пъти, преди да станеш добър в дадена област. Тренировките са идеалното място за допускане на неточности, с цел да бъде по-късно сполучлив мачът. Но даже да допуснете неточност и по време на мач, урокът ще е още по-силен.



Тази философия се отнася с цялостна мощ и за живота. Грешките се пораждат от дейности. Но същото се отнася и за триумфите. Ако искаш да достигнеш върха, първо би трябвало да си познал разочарованието и неуспеха. Затова предизвиквайте себе си, решете какво желаете и действайте. В основата на всяка бездейност стои точно страхът от крах. Когато се преодолее, пътят към удовлетворението и щастието е открит.

Играйте и ще спечелите. Бъдете дейни. Рано или късно триумфът, за който сте работили, ще пристигна. Иначе оправдания - бол, само че те не носят нито триумф, нито задоволство, таман противоположното.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР