Налагането на новата версия е добре да се направи възможно

...
Налагането на новата версия е добре да се направи възможно
Коментари Харесай

Запушиха сериозна дупка в Drupal

Налагането на новата версия е добре да се направи допустимо по-бързо.
Екипите, грижещи се за сигурността на известната CMS платформа Drupal, сигнализираха за намерено и запушени няколко уязвимости в софтуера. Една от тях е избрана за сериозна и може да докара до неоторизираното осъществяване на злотворен код и завладяване на ресурса на основата на Drupal.

Въпросната накърнимост визира модула, отговарящ за контекстуалните връзки (Contextual Links) и се крие в неуспеха на модула да ги валидира съответно. Това може да докара до упоменатото осъществяване на далечен код, само че както и акцентират от Drupal, сполучливото експлоатиране на уязвимостта може да бъде осъществено единствено, в случай че атакуващата страна има достъп до акаунт, който разрешава достигането на упоменатите контекстуални връзки.

Друг сериозен проблем, който към този момент е адресиран се крие във функционалността DefaultMailSystem::mail(). Той е обвързван с неналичието на санитизация за някои променливи за shell причините при изпращане на поща.

Тези и други проблеми са адресирани във версии 7.60, 8.6.2 и 8.5.8 на Drupal. Нужно е навреме да наложите обновленията, защото евентуално опитите за офанзиви към към този момент документираните проблеми, да стартират скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР