Налага ли ви се да правите презентации на работното място?

...
Налага ли ви се да правите презентации на работното място?
Коментари Харесай

Microsoft добавя още AI в PowerPoint, за да вдигне нивото на презентациите ни

Налага ли ви се да вършиме презентации на работното място? Зависи ли от тях като какъв брой сполучлива ще бъде оценена вашата работа? Притеснявате ли се по време на представяне? Ако отговорът на тези и други сходни въпроси е „Да!“, то Microsoft са уцелили в десетката с новото си създание. То е уместно освен за експерти в дадена област, само че и за възпитаници и студенти, които също разчитат доста на презантациите.

Microsoft разгласи огромен ъпдейт за PowerPoint Designer, инструмент захранван от изкуствен интелект, който ни предлага хрумвания за презентациите, които вършим. От както е пусната опцията преди няколко години, с нея са основани над милиард слайда. Това потвърждава поръчките на компанията за по-високо равнище на крайния артикул, само че и икономисване на време. На процедура изкуственият разсъдък чете информацията, предлага промени по външния тип и представянето на информацията.
Настоящият ъпдейт включва три нови благоприятни условия, които да вършат слайдовете по-убедителни
Първото усъвършенстване се касае до потреблението на брандирани темплейти за презентации. Designer ще оформя наличието, тъй че да пасва на корпоративната еднаквост (цветове, шрифтове, изцяло излъчване). Ще изрязва фотосите по съвършен за темплейта метод, ще предлага икони и картинки.

Помислено е и за хората с по-стандартни потребности. Ако нямат брандиран темплейт или желаят да си създадат презентация от нулата, Designer ще прави оферти съгласно подтекста. От Microsoft демонстрираха слайд с текст “Q3 Data Analytics ”. Отстрани незабавно се появяват няколко фотоси, които можем да използваме за комерсиална цел като част от дизайна на презентацията.



Третата нова опция на PowerPoint Designer е да дава повече подтекст на данните, които се употребяват. Проучвания на Microsoft Research са посочили, че прибавянето на познати съпоставения към дълги цифри прави информацията по-лесно смилаема и ангажираща.

Като образец се показва текст в презентация, който гласи „ самолетите летят на височина от 30 000 фута “. Приложението предложи прибавянето на обстоятелството, че 30 000 фута съставляват почти височината на Еверест.



Някои от функционалностите ще бъдат пуснати незабавно в Office 365, други ще минат първо през Office Insider.
Освен измененията в Designer, Microsoft разгласи, че работи върху Presenter Coach
Това е инструмент, който да оказва помощ на хората да показват презентациите си. Дава препоръки и информация за възстановяване на презентационните умения. Има режим за подготовка, който съпровожда потребителя по време на тренировките. PowerPoint ще слуша презенитрането и в края на подготовката ще даде детайлна оценка на представянето и рекомендации върху какво да се работи.

Следи дали използваме несъответствуващи думи и изрази, дали иамме думи за заряд, дали се движим с вярното движение, дали четем прекомерно доста от самата презентация и други сходни елементи.
Очакваме тази функционалност да се появи по-късно през това лято. Какво мислите за тези усъвършенствания? Ползвате ли Office 365?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР