Наказателният съдия от Варненския апелативен съд Светослава Колева и Мария

...
Наказателният съдия от Варненския апелативен съд Светослава Колева и Мария
Коментари Харесай

Един ден се погледнах отстрани и видях, че съм загубила личността си и съм се превърнала в един ходещ проблем: разказът на Мария за вредата от наркотиците пред ученици в Белослав

Наказателният арбитър от Варненския апелативен съд Светослава Колева и Мария Зафирова, която е в стадий на ресоциализация след интервал на взаимозависимост от опиати, гостуваха на учениците от 10-ти до 12-ти клас от СУ " Св. Св. Кирил и Методий “ в Белослав. Срещата бе в границите на самодейността " Децата и опиатите: истина и митове “, съобщихо от Апелативен съд-Варна.

Двете обориха една от постоянно популяризираните тези – че опиатите оказват помощ за справяне с проблемите. Това е безспорна заблуда. Защото доста елементарно човек с отличен триумф, постоянни странични занимания, ползи и занимания, се дехуманизира.

Превръща се в създание, само нуждаещо се от дозата си. След време осъзнава, че връстниците му вървят по пътя си напред, до момента в който той е останал на същото място, че и по-лошо – почнал е да прави закононарушения, да бъде арестуван в ареста и изправян пред съда.

Това е действителността, която Светослава Колева вижда на банката на съдията години наред. Затова е безапелационна: цялостна илюзия е, че опиатите могат да създадат някого сполучлив. " Вместо да бъдете " готини “ и признати от групата, става по този начин, че хората ви сочат с пръст и пренебрежение: " остави го, той е наркоман “.

Разрушава се животът на всевъзможни хора. Няма предпазени обществени групи. Легенди са мантрите: " на мен няма да ми се случи “, " наранени са единствено изпаднали фамилии “ или " наказването иска ми се размине “.

Мария описа пред младежите за пътя си из наркотичния пъкъл, за загубите и опитите да върне личността и живота си. " Бих желала да ви спестя нещастието да се сблъскате с това, което аз съм претърпяла. Затова единственият съвет, който мога да ви дам, е когато ви предложат дрога, откажете. В противоположен случай по-късно ще стане доста мъчно. Няма да съумеете да се справите сами, без намесата на околните и значими за вас хора, без непозната професионална помощ “.

Съдия Колева добави, че желанието за доза при подвластните не е каприз, а болест – на психическо и физиологично равнище. Марихуаната е най-разпространеният опиат в Европа. И не е правилно, че не пристрастява. " Преди години, когато започнах да преглеждам каузи, свързани с опиати, дейното вещество беше 3-5 %, а през днешния ден по публични данни може да надвишава 25 %. Освен това се употребяват синтетични заместители и добавки, които усилват резултата на канабиса и основават взаимозависимост.

Най-страшното е, че когато давате парите си, не знаете какво вещество купувате. Това го прави извънредно рисково, както от позиция на пристрастяването, по този начин и на въздействието върху организма “, предизвести наказателният арбитър. И показа данни за всеобща хоспитализация във Варна на деца с психози след приложимост точно на марихуана.

Последствията имат биологично, психическо и обществено изражение, изясни Мария Зафирова. До преломния миг. " Един ден се погледнах в профил. Бях основала толкоз доста проблеми, бях забъркала толкоз доста каши, дадох си сметка, че съм просто един ходещ проблем. Достигнах сериозна точка. Разбрах, че няма да мога да се оправя сама. Потърсих и получих помощ. Така се измъкнах “.

Съдията и момичето увериха своите домакини, че няма опиат, който да не основава взаимозависимост. Легализирането на някои субстанции не ги прави по-малко рискови, а демонстрира невъзможността на страните да се оправят с рецесията и  стремежа им да употребяват в полза на стопанските системи си част от средствата от този бизнес. С причини бе развенчан и митът " щом в някои страни е разрешено, значи е безвредно “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР