Наказание от 8 г. затвор при първоначален строг режим наложи

...
Наказание от 8 г. затвор при първоначален строг режим наложи
Коментари Харесай

Затворник изнудвач получи 8 г. за заплахи, че ще залее с киселина жена с психически проблеми |

Наказание от 8 година затвор при първичен непоколебим режим наложи Специализираният углавен съд за изнудване посредством закани за ликвидиране , заяви спецпрокуратурата.

Подсъдимият П.С. бе приет за отговорен за това, че от ноември 2016 година до 2 юни 2017 година на 8 пъти принудил със закани жена да преведе на негово име и на 7 други лица (в негова полза) общо 5794,50 лева

Изнудването почнало до момента в който подсъдимият е в Софийския затвор, където трябвало да лежи 9 година и 6 месеца за тежки умишлени закононарушения.

Мъжът подбрал неслучайно жертвата си – жена, за която знаел, че е с психологичен проблем и на непрекъснато медикаментозно лекуване. Започнал постоянно да се обажда на мобилния й телефон, демонстрирайки внимание и предпочитание за трайна връзка. Обикновено звънял след 22 ч. от телефони с разнообразни или скрити номера, без да разкрива, че е пандизчия.

През ноември 2016 година при следващия „ другарски “ диалог той изискал от потърпевшата да му изпрати с пощенски запис на името на различен 150 лева След като дамата отказала, последвали закани, че в случай че не преведе парите, ще бъде залята с киселина, убита, ще изчезне и детето й.

С сходни закани, в това число за живота на нейните родители, в границите на 6 месеца (до 22 май 2017 г.) подсъдимият принудил жертвата си да преведе под боязън близо 5800 лева Исканите и получени суми варирали от 100 до 1978,20 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР