Накърнени права на етнически българи в Северна Македония станаха повод

...
Накърнени права на етнически българи в Северна Македония станаха повод
Коментари Харесай

Радев привика службите заради агресия над българи в Северна Македония

Накърнени права на етнически българи в Северна Македония станаха мотив за среща на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова с ръководителите на службите за сигурност, оповестиха от прессекретариата на президента.

Поводът за срещата е полученото в президентската институция писмо от Културния център „ Иван Михайлов “ - Битоля, както и сигнали на наши сънародници от Република Северна Македония, за зачестили прояви на накърняване на техните права единствено заради събитието, че се самоопределят като етнически българи.

Президентът и началниците на службите са разискали „ предприемането на своевременни ограничения за съответна отбрана на правата на българските жители зад граница, когато те са обект на офанзиви единствено поради националното си съзнание “.

От седмици ангажирани с двустранния разговор наши представители предизвестяват, че отношението към самоопределящите се като българи в някогашната югославска република става все по-лошо и включва както административен произвол, по този начин и опити за разпра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР