Наистина съм шокирана, не съм очаквала подобно нещо. Това казва

...
Наистина съм шокирана, не съм очаквала подобно нещо. Това казва
Коментари Харесай

Илиана Динева: Шокирана съм, не съм очаквала подобно нещо

Наистина съм шокирана, не съм очаквала сходно нещо. Това споделя в изявление за вестник “Блик” към този момент някогашната треньорка на националния тим на Швейцария по художествена гимнастика Илиана Динева.
Българката бе уволнена след тежки обвинявания в неприемливи способи при работата си.

 Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за " неприемливи способи на подготовка "
Те пристигнаха от материал точно на “Блик”. Динева е била привикана в централата на този спорт в Швейцария и известена за уволнението си. На въпрос дали се организира следствие по случая на Динева, е отговорено, че решението е взето в къси периоди.

Българската треньорка работи от години в алпийската страна. Тя е наела юрист и ще търси правата си.

В изявлението за “Блик” Динева дава отговор на съответните обвинявания към нея. Лиза Рускони разгласи, че е унизена от българската специалистка.

“Когато поех националния тим, тя бе контузена и дълго време не тренираше. Не искахме да форсираме нещата при нея, а постепенно да я интегрираме още веднъж. Обсъдихме го дружно. Смятам, че Лиза бе наясно каква е ролята. Не мога да схвана изказванията за тормоз. Стана ми ясно обаче, че тя вижда нещата по различен метод. Мога да си показва, че е била разочарована”, споделя Динева.

За обвиняването на Ясмин Фриден, че я е наричала “дебела крава”, българката декларира изрично: “Никога не съм си разрешавала такова нещо.Темата за тежестта е доста сензитивна в художествената гимнастика.”

Треньорката отхвърля да е правила наказателни тренировки за целия тим поради самостоятелни неточности и коментира по какъв начин се е работило при травми на гимнастички. Динева е упрекната, че ги е карала да упражняват макар контузии.

“Винаги съм говорила първо с медицинския център. Получаваме цялата информация единствено в случай че девойките са съгласни. Оставяме лекаря да ни каже какво можем и не можем да създадем ", декларира Динева.

За крепко вкопчване на гимнастичка, довело до контузия, треньорката разкрива, че има вътрешен отчет, съгласно който тя няма никаква виновност.

Динева признава, че през 2018 година е имала укор от управлението на централата на Швейцария по художествена гимнастика за тона, с който беседва с гимнастичките. Тя е дала отговор, че е подготвена да усъвършенства връзката си с тях.

“Имам чувството, че съм направила всичко вярно. Най-малкото съм се пробвала. Това постоянно е била моята цел. Ако не е било по този начин, трябваше по-рано да ми се каже какво не е наред”, безапелационна е Динева.

На въпрос дали би упражнявала още веднъж националките на Швейцария, тя дава отговор: “Да”.
24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР