Нахлуването на Русия в Украйна на трети февруари, 24 февруари,

...
Нахлуването на Русия в Украйна на трети февруари, 24 февруари,
Коментари Харесай

Владимир Путин и рискът от Трета световна война

Нахлуването на Русия в Украйна на трети февруари, 24 февруари, беше началото на международна война, която има капацитета да унищожи нашата цивилизация. Инвазията беше предшествана от дълга среща сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин на 4 февруари – началото на празнуването на китайската лунна Нова година и Зимните олимпийски игри в Пекин. В края на тази среща двамата мъже пуснаха деликатно направен документ от 5000 думи, обявяващ тясно партньорство сред двете им страни. Документът е по-силен от всеки контракт и би трябвало да изисква авансово подробни договаряния.

Бях сюрпризиран, че Си наподобява е дал на Путин картбланш да нахлуе и да води война против Украйна. Той би трябвало да е доста убеден, че потвърждаването му за пожизнен държател на Китай по-късно тази година ще бъде просто условност. След като концентрира цялата власт в личните си ръце, Си деликатно написа сюжета, по който ще бъде повдигнат до равнището на Мао Цзедун и Дън Сяопин.

След като получи поддръжката на Си, Путин се зае да осъществя фантазията на живота си с невероятна грубост. Наближавайки 70-годишната си възраст, Путин счита, че в случай че желае да остави своя отпечатък в съветската история, то е в този момент или в никакъв случай. Но неговата идея за ролята на Русия в света е изкривена. Той наподобява има вяра, че съветският народ се нуждае от цар, който да следва сляпо. Това е директната диаметралност на демократичното общество и това е визия, която изкривява съветската „ душа “, която е прочувствена до степен на прочувственост.

Като дете имах доста срещи с съветски бойци, когато те окупираха Унгария през 1945 година Научих, че те ще споделят последното си парче самун с вас, в случай че се обърнете към тях. По-късно, при започване на 80-те години, се захванах с това, което назовавам моя политическа филантропия.

Първо сътворих фондация в родната си Унгария, а по-късно участвах в разпадането на Съветската империя. Когато Михаил Горбачов пристигна на власт през 1985 година, разпадането към този момент беше почнало. Създадох фондация в Русия и по-късно направих същото във всяка от държавите-приемнички. В Украйна сътворих фондация още преди тя да стане самостоятелна страна. Посетих и Китай през 1984 година, където бях първият чужденец, на който беше позволено да сътвори фондация (която затворих през 1989 година, тъкмо преди клането на площад Тянанмън).

Не познавам Путин персонално, само че съм следил издигането му доста деликатно, осъзнавайки неговата жестокост. Той трансформира столицата на Чечения Грозни до отломки, тъкмо както сега заплашва да направи и столицата на Украйна Киев.

Путин беше остроумен действен служащ на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), само че наподобява се е трансформирал неотдавна. След като е създал фикс концепцията си, той наподобява е изгубил връзка с действителността. Той несъмнено е решил неправилно обстановката в Украйна. Той очакваше рускоговорящите украинци да приветстват съветските бойци с отворени прегръдки, само че се оказа, че те не се разграничават от украиноезичното население. Украинците оказаха необикновено смела опозиция против видимо големите шансове на съперника.

През юли 2021 година Путин разгласява дълго есе, в което твърди, че руснаците и украинците са в действителност един народ и че украинците са били подведени от неонацистки агитки. Първата част от неговия мотив не е лишена от историческа аргументация, като се има поради, че Киев е първичното седалище на Руската православна черква. Но във втората част Путин беше този, който беше измамен. Той трябваше да знае по-добре - доста украинци се биха безстрашно по време на митингите на Евромайдана през 2014 година

Събитията от 2014 година доста го ядосаха. Но съветската войска се показа зле, когато получи заповед да нападна украинските си братя. Вкоренената корупция при възлагането на поръчки за защита също е изиграла значима роля за неефективността му. Но вместо да се упреква, Путин наподобява безусловно е полудял. Той е решил да накаже Украйна, че му се опълчи и наподобява, че работи без никакви задръжки. Той хвърля цялата съветска войска в борбата и пренебрегва всички правила на войната, не на последно място като бомбардира безсистемно цивилното население. Пострадали са доста лечебни заведения, а електрическата мрежа, захранваща атомната електроцентрала в Чернобил (в момента окупирана от съветски войски), е развалена. В обсадения Мариупол 400 000 души са без вода и храна от близо седмица.

Русия може да загуби войната. Съединените щати и Европейският съюз изпращат отбранителни оръжия в Украйна и се поставят старания за закупуване на съветски изтребители МиГ, с които украинските водачи знаят по какъв начин да летят. Те биха могли да трансформират всичко. Независимо от резултата, Путин към този момент направи чудеса, когато става въпрос за подсилване на решителността и единството на Европейски Съюз.

Междувременно Си наподобява е осъзнал, че Путин е станал престъпник. На 8 март, един ден откакто китайският външен министър Ван И настоя, че другарството сред Китай и Русия остава „ устойчиво “, Си се обади на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, с цел да каже, че поддържа техните миротворчески старания. Той искаше оптималната въздържаност във войната, с цел да предотврати филантропична рецесия.

Далеч не е несъмнено, че Путин ще извърши желанието на Си. Можем единствено да се надяваме, че Путин и Си ще бъдат отстранени от власт, преди да унищожат нашата цивилизация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР