Нахлуването на китайските военновъздушни сили в зоната за противовъздушна отбрана

...
Нахлуването на китайските военновъздушни сили в зоната за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Лондон скастри китайските ВВС заради Тайван

Нахлуването на китайските военновъздушни сили в зоната за противовъздушна защита на Тайван не води до мир и непоклатимост в района. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън, представен от " Ройтерс ".

Китайските военни полети, които се реализираха покрай Тайван през последните дни не са удобни за мира и стабилността в района, акцентира министър-председателят пред Народното събрание.

Това, от което се нуждаем, е кротичък контракт и градивен разговор сред хората от двете страни на Тайванския пролив , уточни още той.

Припомняме, Тайван, по отношение на който Китай има искания, че е негова територия, се оплаква повече от година от многократни задачи на китайските военновъздушни сили във въздушното си пространство.
 Тайван настръхна против поредна провокация на китайските Военновъздушни сили
Тайван настръхна против поредна провокация на китайските Военновъздушни сили

39 китайски самолета са навлезли в територията на островната страна

В неделя той заяви за в зоната му за противовъздушна защита от октомври насам.

Китай ускори натиска върху Тайван да одобри неговите искания за суверенитет.

Тайван се очерта като основен фактор в обтегнатите връзки сред Китай и Съединени американски щати , най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия на острова макар неналичието на публични дипломатически връзки.
 Китай предизвестява за
Китай предизвестява за " фрапантни ограничения ", в случай че Тайван предизвика към самостоятелност

" Следващата година обстановката към Тайванския пролив ще стане по-сложна и тежка "

Тайван упорства, че е самостоятелна страна и се зарича да пази своята независимост и народна власт. Китай постоянно дефинира острова като най-чувствителния въпрос в своите връзки със Съединени американски щати.

Въпреки че Съединени американски щати признават единствено обединен Китай, те са задължени по закон да дават на Тайван средства за отбрана и от дълго време следват политика на " стратегическа несигурност " по отношение на това дали ще се намесят военно, с цел да защитят Тайван при положение на китайско нахлуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР