Награденият с Оскар“ режисьор и сценарист Джордан Пийл (Бягай!, Нас)

...
Награденият с Оскар“ режисьор и сценарист Джордан Пийл (Бягай!, Нас)
Коментари Харесай

Не! се очаква да бъде кинохитът на лятото


Награденият с „ Оскар “ режисьор и сценарист Джордан Пийл (Бягай!, Нас) още веднъж прекатурва визиите ни за хорър жанра, отвеждайки ни на пленяващо въображението, мистериозно премеждие, друго от всичко, което сме виждали до момента на огромния екран. 

Режисьор и сценарист на НЕ! е Джордан Пийл (Бягай!, Нас), който е и продуцент, наедно с Иън Купър (Кендимен), а оператор е Хойте ван Хойтема (Покани ме да вляза, Интерстелар, Спектър). В функциите са носителят на „ Оскар “ Даниел Калуя (Бягай!, Юда и черният Месия), Кики Палмър (Да свалиш Уолстрийт), номинираният за „ Оскар “ Стивън Юн (Минари), Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Брандън Переа, Рен Шмид, Дона Милс и други

По думите на Пийл, НЕ! е най-големият му план досега, а от техническа позиция –най-сложният. За пресъздаването на амбициозната истинска история на екран той се обръща към един от най-хубавите оператори в света – номинирания за „ Оскар “ Хойте ван Хойтема (Дюнкерк), работил с създатели от ранга на Томас Алфредсон, Дейвид О. Ръсел, Спайк Джоунз, Сам Мендес и Кристофър Нолан. Хойтема е впечатлен от сюжета и заинтересован от провокациите, които той слага, и се включва в плана с голямо предпочитание и хъс.    

НЕ! към този момент провокира възторг в Съединените щати, както измежду рецензията, която го оцени като следващия съвременен шедьовър на Джордан Пийл, по този начин и измежду феновете – филмът записва един от най-големите боксофис дебюти на продукция по изцяло истинска история, а у нас естеството на страховитата тайнственост ще се разкрие на 19 август единствено в кината и IMAX.

НЕ! ни води до малко и изолирано градче навътре в Калифорния, чиито колоритни жители стават очевидци на смразяващо изобретение. След като татко му умира при извънредно странни условия, О. Дж. Хейууд (Даниел Калуя) сплотява сили със сестра си Емералд (Кики Палмър), с цел да намерят неоспоримо доказателство, че нещо неестествено и непознато дебне в облаците над дома им – нещо огромно, откачено и жадуващо за кръв и внимание. Но всеки, който обърне взор към небето, бива взет, а ситуацията в дребната им общественост става все по-странно и смъртоносно. Какво е естеството на опасността и ще съумеят ли братът и сестрата да потвърдят правотата си, преди да е станало прекомерно късно?
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР