Наградата спасител на детството получи Комплексът за социални услуги в

...
Наградата спасител на детството получи Комплексът за социални услуги в
Коментари Харесай

Обявиха социален комплекс в Монтана за „Спасител на детството”

Наградата „ избавител на детството ” получи Комплексът за обществени услуги в Монтана, който отпразнува 10 години активност. Отличието е присъдено от Националната мрежа за децата, заяви шефът на комплекса Тони Тодоров.
 socialen_komplex_montana10a  socialen_komplex_montana10c
В обществения комплекс има две звена – Кризисен център за деца, жертва на принуждение и трафик и Център за социална поддръжка. От настанените в Кризисния център през годините 210 деца 10 са чужденци, 105 са потърпевши от принуждение, 51 са жертви на вътрешен и интернационален трафик, 17 са склонявани към милостиня, 16 са били в клопката на половата употреба. След положените грижи и подхванати ограничения от обществените служащи 185 от приютените в центъра са се върнали в средата на близки и родственици, а 25 са настанени в центрове от фамилен вид.

Експертите са обучили през годините и 165 приемни фамилии, приютили 264 деца. „ Ние бяхме измежду първите общини в страната, основали тази услуга, в този момент общината обезпечава 21 обществени услуги ”, съобщи кметът Златко Живков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР