Наесен два пъти по-тежко ще пострадаме от Делта варианта на

...
Наесен два пъти по-тежко ще пострадаме от Делта варианта на
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Есента ще пострадаме два пъти по-тежко от Делта варианта

" Наесен два пъти по-тежко ще пострадаме от Делта разновидността на ковид поради ниския % на имунизираните у нас . Това е въпрос на национална сигурност и на национална отговорност. Тези, които насаждаха в обществото мнението за нездравословните ваксини, за чипирането, за всевъзможни небивалици, те би трябвало да носят отговорност, може би ". 

Това сподели пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите (ЕМА). 

Той още веднъж акцентира, че имунизациите са ефикасни против всички известни до момента разновидности

" Вчера има огромна публикация във авторитетното списание " Nature ", в която изрично се твърди, че след сложена иРНК ваксина имунитетът евентуално ще е до живот. Но сигурно имунитетът с такава ваксина е една година и  ако човек се болести, ще изкара доста леко болестта ". 

В предаването " Нещо повече " проф. Гетов добави: 

" Очакванията са при започване на септември, след началото на новата образователна година и с смяната на времето още веднъж да имаме и четвърта вълна . Случайно прочетох, че очакваме вариантите да доближат до Омега. Няма ужасно в това, вирусът е основан да се трансформира, когато търси метод да оцелее ". 

Проф. Илко Гетов напомни, че  лятото е най-благоприятният миг за имунизиране

" Има прочуване, че и при миксирането на ваксини се основава добър и дълготраен имунитет. Обсъждат се разновидности за бустерна доза - тя да бъде със същата ваксина или да е с усъвършенстван вид. Тези, които са преболедували и са се ваксинирали, те са най-добре предпазени ". 

В края на юли се чака решението на ЕМА имунизацията на " Модерна " да се ползва и при деца на възраст от 12 до 15 години . Обсъждан е  вид за рекомендация за миксиране на имунизациите

Интервюто с проф. Илко Гетов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР