Наемническата група Вагнер“ е навлязла в Московска област, като са

...
Наемническата група Вагнер“ е навлязла в Московска област, като са
Коментари Харесай

Пригожин пред портите на Москва. Критични мигове за Путин

Наемническата група „ Вагнер “ е навлязла в Московска област, като са минали през град Барабаново. Те са единствено на 2 часа от Москва. „ Вагнер ” наподобява се движи на север, в посока Москва, оповестяват международни медии, представени от БЛИЦ.

Губернаторът на Калужка област, която е на към 300 км от Москва, разпореди придвижването по пътищата на района да бъде лимитирано в регионите, граничещи с няколко близки района Тулска, Брянска, Орловска и Смоленска области.
-->
„ Моля, въздържайте се от пътешестване с персонално транспортно средство по тези пътища, в случай че не е безусловно належащо “, сподели Владислав Шапша в Telegram.Няма догатки, че наемниците на Вагнер, които са видяни на юг от Москва, са в Калуга. Но войските на Вагнер в действителност наподобява се движат на север, почти в посока на столицата.

Управлението на ФСБ в Москва и Московска област организира мероприятия за подготовка за въвеждането на полицейски час в столицата. Също по този начин вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи на Беларус в Минск са приведени в нараснала подготвеност.

Тази заран те бяха видяни в южния град Ростов на Дон; по-късно пристигнаха известия, че войските са във Воронеж, на 560 км (354 мили) северно. Сега губернаторът на района Липецк, северно от Воронеж, сподели, че войските на Вагнер се движат през района.

Москва се намира единствено на 400 км (248 мили) на север. Не е ясно какъв брой войски има Вагнер на всяко място или какъв брой огромна е групата, забелязана в Липецк. Знае се обаче че руснаците чакат „ Вагнер “ като си построяват загражения към пътищата.

Управляващите в Русия започнаха да готвят отпор против настъплението. В Москва започнаха да копаят окопи и да издигат барикади.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР