Наемателят на плажа на къмпинг Делфин е предприел строителни дейности

...
Наемателят на плажа на къмпинг Делфин е предприел строителни дейности
Коментари Харесай

Достъпът и до плажа на къмпинг "Делфин" е ограничен

Наемателят на плажа на къмпинг " Делфин " е подхванал строителни действия върху пясъка, в непосредствена непосредственост до морето. Това се вижда от фотография на четец на " Дневник ", като той прецизира, че фрагментът е сниман този уикенд. Изградена е и ограда, която изцяло лимитира достъпа до морето, описаха пред редакцията очевидци.

По думите им служащите гонят хората от плажа с пояснения, че се работи по подготовката за летния сезон, а плажът е частен.

Редакцията изпрати питане до Община Царево и РИОСВ-Бургас за аргументите за ограничение на достъпа до плажа и за оградата, само че към момента няма отговор от институциите.

Дюни на " Делфин "

В същото време отчета по плана за промени в общия организационен проект на Царево, установи, че в региона на " Делфин " има местообитания от предпазена зона " Странджа " над плажа, както и зараждащи се преносими дюни на къмпинг " Делфин " и така наречен сиви дюни на самия плаж (стр. 120 от отчета, оповестен на страницата на МОСВ). До момента съществуването на дюни е местността се отхвърляше.

Плажът на къмпинг " Делфин " е най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие. Миналото лято той беше даден на наемател – на пловдивското сдружение " Тйва Интернешанъл " със притежател Йордан Тодоров.

През май предходната година наемателят построи солидна дървена стълба до плажа без нужните разрешителни. Без изискваните документи той стартира да строи и дървеното си заведение.

Непосредствено преди построяването на стълбата, само че още веднъж на същото място, бяха изсечени дърветата и растителността – част от Природен парк " Странджа ". Наемателят отхвърли да има връзка със сечта, а следствието на прокуратурата не стигна до причинителя.

Фирмата " Тива интернешънъл " не допускаше през целия летен сезон нудистите на плажната линия и за задачата сложи табела, на която е записано, че плажът не е нудистки. Отново там полицията наложи първа санкция на нудист, прекарващ почивката си на къмпинга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР