Наемателите на държавни имоти с намалена или преустановена дейност заради

...
Наемателите на държавни имоти с намалена или преустановена дейност заради
Коментари Харесай

Облекчения за наемателите на държавни имоти

Наемателите на държавни парцели с понижена или прекратена активност поради ограничаващите ограничения против разпространяване на коронавируса ще бъдат освобождавани напълно или отчасти от заплащане на наем. Това реши Министерски съвет на изключително онлайн съвещание.

Размерът на наема за физически или юридически лица може да бъде намаляван със заповед, издадена от министри, регионални шефове или ръководители на други ведомства, които са дали парцелите - държавна благосъстоятелност, чартърен или за прилагане.

За да може да се пристъпи към използването им, наемателите и ползвателите на държавните парцели ще би трябвало да удостоверят, че са лимитирали или прекратили активността си като дават финансови или други документи, удостоверяващи това събитие.

Облекчителните ограничения ще се ползват за времето, през което е лимитирана или преустановена дейността в съответните държавни парцели. Те са единствено за периода на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и въведените противоепидемични ограничения против COVID-19 в страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР