Надзорният съвет на Булгаргтрансгаз отказва да освободи ръководството на държавното

...
Надзорният съвет на Булгаргтрансгаз отказва да освободи ръководството на държавното
Коментари Харесай

Надзорът на "Булгартрансгаз" отказа да смени директорите

Надзорният съвет на " Булгаргтрансгаз " отхвърля да освободи управлението на държавното сдружение, тъй като нямало съображение за това.

Това заяви през днешния ден по време на парламентарния надзор служебният енергиен министър Андрей Живков, който преди повече от месец изиска от Българския енергиен холдинг да отстрани шефовете на газопреносния оператор. БЕХ обаче разгласи, че превъзлага тази задача на Надзорния съвет на газовото сдружение, тъй като съгласно устава му той имал тези пълномощия.

Припомняме, че Андрей Живков поика отстраняването на тримата директори на  " Булгаргтрансгаз ", откакто проверка на КЕВР удостовери, че те не са спазили нормативните условия да получат предварително утвърждение от енергийния регулатор за градежа и за финансирането на разклонението на газопровода " Турски поток ", което прекосява България и бе наречено от държавното управление на Бойко Борисов " Балкански поток ". Без глобата на КЕВР сдружението е сключило договори за осъществяване със саудитския тръст " Аркад " и българо-немската " Ферощал Балкангаз " и е изтеглило близо 2 милиарда лева заеми за финансиране на строителството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР