Надявам се новият парламент да работи наистина и да бъдем

...
Надявам се новият парламент да работи наистина и да бъдем
Коментари Харесай

Зайкова каза първата задача на новия кабинет

„ Надявам се новият парламент да работи в действителност и да бъдем парламентарна република, т.е. да гради закони, да преглежда бюджета, да го преправя и да го гласоподава, тъй като времето на премиерските републики отмина. “

Това сподели в ефира на bTV Radio икономистът и някогашен народен представител от „ ИТН “ Мика Зайкова.

„ Радвам се, че новият парламент е доста млад. Това са хора със забележителен бекграунд в образованието и с хрумвания, които биха могли да възродят България “, добави тя.

Зайкова изясни, че Бюджет 2022 би трябвало да бъде изработен доста деликатно. „ Т.е. разноските в бюджета да не надвишават 40% от Брутният вътрешен продукт. Освен това би трябвало доста да се внимава с бюджетния недостиг. Мисля че това, което сме заложили в съглашението, би трябвало да бъде изпълнено “, добави тя.

По думите й е доста евентуално в средата на идната година да се наложи и актуализация на бюджета.

„ Най-важното е да използваме дейно парите от Европа. Тези, които са в европейските стратегии и от Плана за възобновяване и резистентност. Надявам се, че господин Асен Василев ще успее да организира едни смислени договаряния с Европейска комисия и да в профил всички нередности, които бяха открити от нея “, сподели Зайкова.

Според нея първата задача пред новия кабинет е нулева приемливост към корупцията.

„ Първо, в случай че ни успеем да я минимизираме, то парите, които до момента се крадяха с милиони в чували, ще останат в бюджета. Второ, в случай че ние успеем да сведем до най-малко сивата стопанска система, т.е. не да се заплаща под масата в пликче, пари отново ще има. Трето, Европа не ни е оставила и има пари и по европейските стратегии. И четвърто, посредством Плана за възобновяване да успеем да възродим нашата стопанска система “, изясни тя.  

Според нея България може да усили приходите си даже единствено със прекъсването на кражбите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР