Надявам се на разум и диалогичност. Това, което предложихме, е

...
Надявам се на разум и диалогичност. Това, което предложихме, е
Коментари Харесай

Кого ще подкрепи ДБ? Говори Симидчиев

" Надявам се на разсъдък и диалогичност. Това, което предложихме, е да имаме основни точки, по които да движим държавата в границите на една година, до момента в който преминат главната част от рецесиите и това решение да се вземе в Народното събрание. На базата на това какъв брой хора са дали своят вот за избраните точки, да стане програмата на държавното управление. Самото държавно управление ще бъде от хората, които бяха в обединението до момента ", заяви депутатът от " Демократична България " и пулмолог д-р Александър Симидчиев в  " Денят ON AIR ".

Според него в държавното управление би трябвало да има по-малко политика и повече експертност. Той сподели, че следва да се види дали парламентът може да се сплоти към значими за нацията цели и да се изберат хора, които да ги преследват и да се управляват на парламентарен надзор. 

" Подкрепата не е за ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " или на някой различен, а за национално виновни дела. Има смисъл да предложим работещи политики, които да ни прекарат през този интервал на няколко рецесии, които по едно и също време влизат в страната и нарушават всички аспекти на нашия публичен живот ", изясни доктор Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът съобщи, че няма да поддържат Българска социалистическа партия или ГЕРБ , а ще поддържат виновни решения за бъдещето на нацията. Той добави, че сега има толкова доста рецесии, че всяко едно разделяне действително обслужва рецесиите да се дестабилизират в още по-голяма степен.

" Проблемът не е в говоренето. Проблемът е откакто се приказва, решенията, които се взимат и по какъв начин те се транслират в политическа власт. Властта би трябвало да се упражнява заслужено, транспарантно - нещо, което до момента не видяхме. Искаме да имаме устойчива, обективна и транспарантна власт и всеки един, който огледа извън, да види за какво се взима обещано решение ", разяснява доктор Симидчиев. 

По думите му имената на експертен кабинет ще произтекат от това какво би трябвало да се свърши - в случай че се съгласят върху ярки политически, стопански, обществени и здравни цели, хората, които могат да ги осъществят, не са толкоз доста в страната.

Д-р Симидчиев уточни, че постът на министър на опазването на здравето е най-ветровитият в страната. Гостът счита, че казусът с Министерството на здравеопазването е систематичен, обвързван с политиките към него. Според него здравна промяна се прави с ясна визия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР