Надлъгването между ЦИК и Сиела Норма за машините на изборите

...
Надлъгването между ЦИК и Сиела Норма за машините на изборите
Коментари Харесай

Сиела Норма продължава да се надлъгва с ЦИК

Надлъгването сред ЦИК и " Сиела Норма " за машините на изборите продължава. Фирмата " Сиела Норма " е показала пред ЦИК ценова оферта за логистично обезпечаване на машинния избор за частичните кметски избори и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната избрана от ЦИК - 4,350 млн. лв., съобщи БНР.

При формалните договаряния по тази социална поръчка компанията е оповестила, че няма опция да понижи в допълнение разноските си, както е било поискано от комисията.

Компанията отхвърли да обезпечи 1500 машини в допълнение с логистичното им подсигуряване. ЦИК дава 6,5 млн. лева за това, а „ Сиела Норма ” разгласи, че не може да се вмести в по-малко от 15 млн. лева

Емил Войнов, заместник-председател на ЦИК, обясни, че работната група, водила днешните договаряния, ще изготви отчет, който ще бъде разискван от Комисията в допълнение.

Говорителят на ЦИК Росица Матева разяснява пред БНР пък, че ще се разиска опцията да се разгласи друга социална поръчка за доставка на спомагателни машини за гласоподаване. Ще се изследва опцията дали в границите на такава процедура ще може да се подписа пряк контракт за доставка с производителя на машините " Смартматик ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР