Надеждата за някакво правителство, за някакво договаряне се нарича параноя

...
Надеждата за някакво правителство, за някакво договаряне се нарича параноя
Коментари Харесай

Росен Йорданов за съставяне на правителство: Надеждата за някакво договаряне се нарича параноя на желанията

Надеждата за някакво държавно управление, за някакво договаряне се назовава параноя на желанията - да предвиждаш това, което ти се желае да се случи. Това сподели в  аудиокаста на  " Фокус " " Това е България " общественият психолог Росен Йорданов.

" Отдавна живеем в този режим. Напоследък извънредно доста се фрустрирам от появяването в народен ефир на хора, няма да ги показвам поименно, които обаче през живота си с изключение на да бъдат в някое Неправителствени организации или в някое центърче, където да си вършат проучвания и да си четат книжки, нищо на терен не са свършили. Но приказват като последна инстанция, все едно са видели, разбрали. Но това е позицията на евнуха, дано това да им кажа. Значи евнухът нали го знаете, той стои в харема, вижда по какъв начин се вършат нещата, знае кое къде би трябвало да бъде, по какъв начин би трябвало да се случи, само че в никакъв случай не го е правил. Ние живеем сега в извънредно извратен миг. И за какво го изричам с възторг и с отвращение? Моето усещане, наблюдаване и възприятие, което изпитвам към хората, с които беседвам по тематиките, е че те просто се надяват нещо да се случи, да се договорят. Ние минахме всевъзможни етични граници, това в действителност е безсрамие. И е време някой да тропне по масата и да каже каква е истината. Истината е, че това е безусловно безсрамие. Не да стоят като мумифицирани по студията и да се пробват да пропагандират или да си измиват погрешните прогнози, които правеха в продължение на три години. Ама това е неприемливо. Не може да се използва подобен пошъл език, нито да си мислиш, че когато си доста сладкодумен и доста находчив с метафорите и алегориите, си ужасно образован и ужасно съответен, но няма такова нещо. Хората са отвратени съгласно мен, множеството хора в България, и го демонстрират с все по-затихващият брой от присъединяване в изборите, че са отвратени от манталитета, от езика, от стила. Всеки естествен българин, без значение с какви политически убеждения е, желае да има някаква прогнозируемост в живота си. Не желая да употребявам думата непоклатимост, тъй като незабавно ще има асоциации за статукво и така нататък Вместо това, какво ни се предлага?

Не можеш да си приказваш каквото ти хрумне и да коментираш някакви неща. Ти си там в студиото, с цел да даваш в действителност ориентировка на хората вярна, в случай че би трябвало и морална. Та в този смисъл, сега те излязоха и започнаха да приказват по какъв начин видите ли Движение за права и свободи било проблем. И в този момент сега разбирам добре тяхната тактика на изплъзване, може би господин Тицин им я е подсказал. Да пришием още веднъж Движение за права и свободи  към ГЕРБ и хората ще ни схванат и те отново ще гласоподават за нас. Добре, несъмнено ще гласоподават хора за тях, само че ще бъдат по-малко. В същата роля е и ГЕРБ. ГЕРБ трябваше доста по-отдавна да излязат от света на заблудите, които най-много господин Борисов съгласно мен, задава като звук. Влизайки във взаимоотношение с момчетата, защото аз от дълго време съм споделил, че той е с логиката на психиката на остарелия Герак, те последователно ще се укротят, ще се успокоят и ще можем да влезем в някакви диалози, които да бъдат продуктивни и някакво съдействие. Тоест, опознавайки се, ние в действителност няма да се караме толкоз доста и няма да вършим тези циркове.

По думите му, това е наивно и Борисов е бил непрекъснато в разкрачено състояние. Докато множеството хора, които го поддържат са били на напълно друго мнение и са споделили, че държанието му ги унижава.

" Защото, в действителност от отсрещната страна им споделяха вие сте морални нищожества, вие сте нарушители, вие сте корупционери, вие сте за пандиза. Всеки човек, който поддържа ГЕРБ си мълчеше, изключително преди 2-3 години, само че в този момент към този момент никой не си мълчи. И по това си проличава, че има настъпила смяна. Или просто, както се споделя, се усещаше обиден персонално за това, което срещаше като отношение, по-късно озверяване. Друг е въпросът, от висотата на какво го споделят тези, които упрекват, на обвинителите? Съвсем не е християнско, както добре знаем. Христос пръв е споделил “Който се усеща непогрешим, да хвърли камък ". Но тази позиция беше нетърпима за тези последователи. И в действителност за тях не е било толкоз значимо дали ще стане или няма да стане. А просто е неизлечимо това, че те не имат вяра на тези хора, че въобще имат потенциал, оставете моралният аспект на нещата. Те не правят нищо. Аз доста пъти съм го казвал, в случай че Борисов направи неточност, тази неточност беше, че той в действителност не ги остави до дъно, до дъно да стигнат да вземат властта. Точно назад трябваше да бъде тактиката. Всъщност истината е, че във всички случаи, в които до момента видяхме Политическа партия когато им се даде цялата власт, нали знаете приказката за магарето, да си покаже магарията, “дай му опция да си покаже магарията и тогава ще видиш същинското му лице ". Всъщност Борисов съгласно мен, замазваше доста от обстановките, къде с съгласие, къде с мигане, къде с тракане по масата и така нататък и тъй наречените Защото той не може да превключи на друга скорост и да разбере, че обстановката е друга ", изясни Росен Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР