Надали има друга напитка, която да се използва като ефективно

...
Надали има друга напитка, която да се използва като ефективно
Коментари Харесай

Как да съхраняваме чай?

Надали има друга напитка, която да се употребява като дейно лечебно средство и по едно и също време с това да се пие просто за наслаждение. Няколко неща, които би трябвало да знаем за вярното предпазване на чая:

- Поставяйте растението в затварящи се и безусловно сухи съдове. Подходящи са кутии от дърво, специфична ламарина и порцелан, както и многопластови, непропускащи светлината пликове. Всички съдове, в които съхранявате чая, би трябвало да се употребяват единствено за него, с цел да не се наруши аромата на растението.

- Съхранявайте на хладно и мрачно място, без достъп на светлина, слънце и топлота.

- Чаят се резервира най-добре в дребни количества, като се внимава при отварянето на кутията да не проникне влага или пара.

- Добре съхраняваният чай може да резервира качеството си до пет години. А зеленият чай губи аромата си по-бавно от черния.

 Чаша Чай

При деликатно сушене дейните съставки съвсем не се трансформират. Това е развой на естествено консервиране.

Чаят е най-разпространената напитка в света. В доста страни пиенето на чай принадлежи към културата на нацията. В дзенбудизма то е неотменима част от религиозната гала. А особено в Англия и страните от английската общественост пиенето на чай е съвсем сакрална отдавнашна традиция. Въпреки това хората към момента знаят прекомерно малко за чая и за изключително забавното чайно растение.

Интересен факт е, че възбуждащото деяние на чая се дължи на алкалоида кофеин, който е обвързван с дъбилните субстанции (флавоноли). Тъй като кофеинът се разтваря добре в гореща вода, съвсем цялото съдържащо се в растението количество се освобождава в чая още в първите 1-2 минути след приготвянето му.

Следователно, когато оставите чая да кисне единствено минута или две, получавате напитка с високо наличие на кофеин, който се приема доста бързо от организма. Кофеинът работи възбуждащо на централната нервна система и мозъчни функционалности.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР