Над западната половина от страната днес ще преобладава слънчево време,

...
Над западната половина от страната днес ще преобладава слънчево време,
Коментари Харесай

Слънчев но хладен ден, синоптиците видяха ново затопляне

Над западната половина от страната през днешния ден ще доминира слънчево време, до момента в който над източната ще бъде най-вече облачно, само че в следобедните часове облачността също ще намалее до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до сдържан, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде относително хладно с оптимални температури най-вече сред 17° и 22°, в София - към 20°. Вечерта от север ще стартира ново нарастване на облачността.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се раздира и понижава. Вятърът краткотрайно ще отслабне, ще е най-вече сдържан от запад-северозапад, само че вечерта още веднъж ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7°.
-->
Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без авалеж. След обяд облачността ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

През нощта против вторник облачността още веднъж ще се усили и във вторник и сряда ще е променлива, съвсем без превалявания. През първия ден вятърът ще е от север-северозапад, слаб до сдържан, през втория ще отслабне, в Източна България ще се смени с изток-югоизточен. Във вторник температурите ще се покачат с 2-3 градуса, в сряда още веднъж едва ще се намалят. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно, на обособени места сутринта с краткотрайна мъгла. Ще стартира стопляне. В петък от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. През почивните дни още веднъж ще бъде най-вече слънчево. Повишението на температури ще продължи и преобладаващите минимални ще бъдат сред 10° и 15°, оптималните - сред 23° и 28°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР