Над страната днес ще преобладава облачно, преди пладне на места

...
Над страната днес ще преобладава облачно, преди пладне на места
Коментари Харесай

Дъжд слага началото на по-студен период

Над страната през днешния ден ще доминира облачно, преди пладне тук-там в равнините и мъгливо време. След обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще обзет и Централна и Източна България. Ще се усили вятърът от изток-югоизток, изключително в източната половина от страната. Преобладаващите минимални температури ще бъдат най-вече сред 6° и 11°, а оптималните - сред 13° и 18°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че без превалявания. Ще духа най-вече сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха - 16°-18°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще е 2 бала, с наклонност на увеличаване.

Над планините ще доминира облачно и мъгливо време. След обяд в масивите от Западна и Южна България ще стартират валежи от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин от сняг. През нощта против четвъртък преваляванията ще обзет и масивите от Централна България. Ще духа мощен и краткотрайно плевел вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 4°.

В четвъртък ще продължи да духа сдържан, в Източна България и мощен югоизточен вятър и дневните температури към момента ще са относително високи. Ще бъде най-вече облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията сутринта, след обяд от югозапад още веднъж ще се засилват. В петък от изток ще нахлува относително студен въздух и температурите ще са съвсем без дневен ход. Ще остане най-вече облачно, в доста региони ще вали дъжд, над към 1800 м - сняг. По-съществени ще са преваляванията в Рило-Родопската област. В събота облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Вятърът ще остане с източна съставния елемент и температурите ще бъдат с дребен дневен ход.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР