Над сто сигнала са подадени в т.нар. витруални приемни на

...
Над сто сигнала са подадени в т.нар. витруални приемни на
Коментари Харесай

Над сто сигнала са подадени във виртуалните приемни за потребителите по морето

Над 100 сигнала са подадени в така наречен витруални приемни на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) - специфичните телефонни кабини, които бяха сложени по морето за летния сезон и посредством които могат да се подават сигнали за разнообразни нарушавания. Това заяви ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.

" Най-често сигналите са за несъвпадане сред обещаното и това, което на процедура се предлага, за нарушавания на плажа и в комерсиалните центрове и алеи. Хората реагират, това е добре ", разяснява Маргаритов. Той уточни че сега по Черноморието почиват стотици хиляди туристи и на фона на техния брой сигналите са малко. По думите му обаче е добре, че потребителите и медиите обръщат внимание на съответни случаи, тъй като по този начин се оказва помощ за повишението на качеството на услугите.

" Проблемите от време на време са свързани с небрежност от страна на търговците, с това, че търговецът се пробва да показа своя обект като доста атрактивен в интернет или по различен метод. С това, че се оферират СПА центрове или други услуги, а когато отидете на място се открива, че това надалеч не е истина ", добави Маргаритов.

Той разяснява и случай, при който в заведение в Кранево била наложена такса " Желание на клиента ". По думите му сега се прави инспекция и в случай че бъде открито, че такава такса е била начислена, това е нарушаване, за което се планува санкция от 500 до 3 хиляди лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР