Над сто са вече затворените училища в Гърция от ученици,

...
Над сто са вече затворените училища в Гърция от ученици,
Коментари Харесай

Ученици не допускат учители в учебни заведения в Гърция

Над 100 са към този момент затворените учебни заведения в Гърция от възпитаници, които не желаят да носят маски в клас. По разпореждане на министерството на образованието защитни маски са наложителни както по време на образователните часове, по този начин и в междучасията. Лекарите, а и акцията на здравното министерство, не съумяха да убедят гимназистите, че маските „ избавят живот “.

Учениците затвориха образователните заведения, като не позволяват преподавателите в тях. Само в един град Патра „ окупираните учебни заведения “ са 40.

В същото време по разпореждане на здравното министерство след установени случаи на носители на ковид за две седмица под карантина са към този момент над 50 учебни заведения и даже детски градини.

Властите в Гърция наблюдават строго за съблюдаване на ограниченията в област Атика, където „ застрашително “, съгласно лекарите,се усилват случаите на инфектирани с ковид. Епидемиолози упорстват държавното управление да вкара цялостна карантина без право за влизане и овакантяване на област Атика.

Глоби и надзор от през вчерашния ден за живеещите в област Атика за съблюдаване на наложените строги ограничения против разпространяване на ковид. При позволение за събиране на не повече от 9 души, полицията установи всеобщо събиране най-вече на младежи вечер по площади и паркове.

Днес започнаха да ограждат с полицейски ленти паркове, площади и даже плажни линии със възбрана за прекосяване.

Полицейски коли с високоговорители осведомят хората за наложителните ограничения. Масово постановат санкции за непоставена защитна маска.

Правителството разисква да вкара „ проект Мадрид “ с ограничение на излизането от домовете и достъпа до публични места. От инфектираните в последното денонощие 453 души,174 са в област Атика. Половината случаи са измежду имигранти в центъра на Атина, по информация на лекари.

Новият лагер на остров Лесбос е с 243 случая на носители на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР