Успешната реализация срещу трафика на културни ценности е проведена от

...
Успешната реализация срещу трафика на културни ценности е проведена от
Коментари Харесай

Голяма акция на ГДБОП във Варна: Искали да изнесат културни ценности

Успешната реализация против трафика на културни полезности е извършена от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на 5 юни във Варна . В хода на оперативните дейности, подхванати в изискванията на необходимост, са осъществени претърсвания на седем адреса в града .

Намерени и конфискувани са общо 354 предмета с белези на движими културни полезности – огромно количество монети, декорации, керамични съдове, елементи от антична каляска и други артефакти. Назначена е експертиза за датирането им. Открити са също и 12 металотърсача, сканираща техника и мобилни телефони.

При последвалите оперативни и издиврателни дейности са арестувани шестима души , които съгласно първичните данни нелегално придобили и съхранявали културните полезности с желание да ги трафикират в чужбина.

Окръжна прокуратура – Варна е повдигнала обвинявания за закононарушение по член 321, по отношение на член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс, които се отнасят за проведена незаконна група и противозаконен трафик на археологически обекти, които съставляват национално благосъстояние.

Благомир Коцев към пътните компании: Варненци желаят обезпечени периоди за привършване на ремонтите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР