Над по-голямата част от страната преди обяд ще бъде предимно

...
Над по-голямата част от страната преди обяд ще бъде предимно
Коментари Харесай

Времето остава неустойчиво, дъждът е зад ъгъла

Над по-голямата част от страната преди обяд ще бъде най-вече слънчево, по-значителни нараствания на облачността ще има над Източна България и на обособени места в крайните източни региони ще превали дъжд. След обяд над Западна и Централна България ще се развият купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът от изток-североизток краткотрайно ще се усили, в Източна България до мощен, само че вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 21° и 26°, в София към 21°.

Над планините ще доминира слънчево време, към и след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 14°, на 2000 метра - към 7°.
-->
Над Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя и през по-голямата част от идната седмица въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, доникъде на новата седмица краткотрайни превалявания ще има тук-там, основно в Южна България и в планините, към четвъртък-петък - на повече места в страната. От вторник се чака и по-интензивна гръмотевична активност. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната доникъде на седмицата - сдържан, от изток-североизток. Максималните температури в множеството места ще са сред 21° и 26°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР