Над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно

...
Над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно
Коментари Харесай

Синоптиците с нова прогноза за първия учебен ден, каква е промяната

Над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Около обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, в Източна България – от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София – към 26°.

Над планините облачността ще е забележителна, преди обяд над масивите от Западна България намаляваща до най-вече слънчево. В следобедните часове на доста места ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра – към 15°.
-->
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През нощта против събота и в събота облачността ще се задържи най-вече забележителна, в Западна и Централна България преваляванията ще продължат, в обособени, основно планински региони има условия да са краткотрайно интензивни и обилни по количество. На по-малко места ще превали в източните региони. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до сдържан от север-североизток. Минималните температури ще са сред 14° и 19°, а оптималните - сред 23° и 28°. През идващите дни вятърът ще остане от североизток, облачността ще се раздира и над доста региони ще понижава до най-вече слънчево, по-значителна ще се задържи в неделя над източните и планинските региони, където единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще се намалят с още два-три градуса, а дневните ще останат без смяна. Във вторник по-късно денем и в сряда над Западна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици, а в Източна България времето ще бъде слънчево. В четвъртък вероятността за превалявания още веднъж понижава. Вятърът ще се обърне от изток-югоизток, температурите ще се покачат едва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР