Над пет пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 в

...
Над пет пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 в
Коментари Харесай

Над 5 пъти повече оздравели, отколкото заразени с COVID-19 в Русенско

Над пет пъти повече оздравели в сравнение с инфектирани с Ковид-19 в Русенско за последните 24 часа. Новите случаи са 36, като излекуваните са 200. Най-много инфектирани има в община Русе – 22.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30332
Шестима болни има в Бяла, четирима в Сливо поле, двама в Борово, както и по един в Две могили и Ценово. Без нови случаи са само обитаемоте места от общините Ветово и Иваново. Същевременно две дами и един мъж с позитивен тест за ковид са умряли. 

Справката на РЗИ сочи още, че в петък вечерта е умряло и дете на 5 години и 2 месеца от Ветово.

Момчето е било е с голям брой съпътстващи неврологични болести, измежду които детска церебрална парализа, хидроцефалия, а напълно неотдавна е претърпяло и интервенция. Детето се е било признато за лекуване на 22-и декември предходната година в Университетска болница „ Канев “, като седмица по-късно е било преместено в интензивно поделение. Там то е било на изкуствено дишане.

Медиците са създали всичко по силите си, с цел да спасят живота на детето, като са осъществени и консулти с лекари от други академични лечебни заведения, измежду които и тази във Варна.

Активните случаи все още са 1896, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 28 783, а преболедувалите 25 187. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че за миналото денонощие Русенска област се подрежда на четиринайсето място по заболеваемост в страната. Най-малко регистрирани инфектирани има във Видин – осем.

На болнично лекуване в региона се намират 227 души, като 41 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 161, от които 25 са интензивни. Отделно в Университетска болница „ Канев “ има и планувани четири интензивни кревати за деца.

До момента в района са осъществени 120 558 имунизации, като повторна доза са получили 56 017 души. Бустерна доза са си сложили общо 17 689 русенци.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30332  Тайван подари Коронавирус ваксини на Сомалиленд Тайван подари Коронавирус ваксини на Сомалиленд  Монтанско: Активните случаи и умрелите са по-малко от предходната вълна Монтанско: Активните случаи и умрелите са по-малко от предходната вълна  Пекин изолира няколко квартала поради COVID-19 в навечерието на Олимпиадата Пекин изолира няколко квартала поради COVID-19 в навечерието на Олимпиадата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР