Над милион украински бежанци вече са потърсили спасение от войната

...
Над милион украински бежанци вече са потърсили спасение от войната
Коментари Харесай

Майки от Полша оставят бебешки колички на границата за бежанците от Украйна

Над милион украински бежанци към този момент са потърсили избавление от войната в прилежаща Полша, множеството от които са дами и деца. В знак на съпричастност майки от Полша оставят бебешки колички, кошове, якета, играчки, плюшени животни, памперси, даже проходилки за възрастни гарите и граничните пунктове. Това обаче надалеч не е всичко, някои хора държат табели, оферират транспорти до разнообразни места в Европа, а доброволци оказват помощ на бежанците да намерят място, където да отседнат.

 

Dopo la stazione ferroviaria di Przemyśl in Polonia, anche sul confine tra Slovacchia e Ucraina vengono lasciati passaggini per quelle mamme costrette a scappare dall'Ucraina con i loro neonati. Copyright foto e testo Francesco Malavolta#ukraineconflict #Ukraine#WWIII#slovakiapic.twitter.com/w5HfDbYGvd
— Francesco Malavolta (@MalavoltaF) March 7, 2022
Количките на гарите и по граничните пунктове в Полша са нужни, тъй като украинските майки пристигат само с облеклата на гърба си и децата си на ръце. Вероятно влаковете и рейсовете, които са ги евакуирали от Украйна, са били прекомерно натоварени, с цел да могат те да донесат личните си колички или просто са били принудени да тръгнат бързо и не са имали време въобще да си помислят за тях. Майчинският инстинкт някак не разрешава да оставиш детето си в количка, надалеч от себе си. Защото във време на война майките се трансформират в покровители на фамилията си; те защитават децата си, като употребяват само телата си като ризница против суровия свят.

А майките в Полша знаят, че когато си майка и пътуваш отдалеко в търсене на спасение и детето ти е било отпуснато с часове върху изтощените ти ръце, без да осъзнава какво се случва, имаш потребност някой да повдигне духа ти с хубав жест на съпричастност, с цел да продължиш напред с най-важната си задача - да опазиш детето си.

Безгранична е майчината мощ.Тя свързва всяка майка по света с невидими влакна, като по този метод й влива спомагателен живец. Дори в най-тежките моменти майката намира разтуха. Тя дава на останалите, тъй като към този момент е дарена с още един живот - този на детето й.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Almost (@almost.co)
Популярни персони от Русия сътвориха платформа за дарения за Украйна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР