Над 9 000 безработни лица ще получат възможност за работа

...
Над 9 000 безработни лица ще получат възможност за работа
Коментари Харесай

Държавата осигурява работа за 10 хиляди безработни

Над 9 000 безработни лица ще получат опция за работа или образование , според Националния проект за деяние по заетостта за 2024 година, който беше признат от държавното управление.

Програмите, плановете и ограниченията в проекта са планувани да бъдат финансирани със средства от държавния бюджет за дейна политика на пазара на труда, което в този случай е общо 88 милиона лв. , с 15 милиона повече спрямо миналата година.

Прогнозира се, че осъществяването на Националния проект за деяние ще способства за понижаване на безработицата до 4% и ще увеличи заетостта във възрастовата група 20-64 години до 77% . Основният приоритет на проекта е насърчаването на заетостта и намаляването на безработицата, изключително измежду неравнопоставените групи на пазара на труда.

Трудовите хонорари за участниците в субсидирана претовареност ще бъдат съобразени с минималната работна заплата и ще се усилят за разнообразни категории служащи, в това число младежи, ромски посредници, психолози и мениджъри на случаи.

Освен това, през 2024 година ще бъде стартирана насърчителна мярка за наемане на безработни лица от групи в неравностойно състояние на пазара на труда . Тази мярка планува претовареност за период до 9 месеца на 1 000 безработни и образование на 100 души.

Регионалните стратегии за претовареност на 28-те области също ще спомогнат за понижаване на безработицата, като ще дадат опция за работа на 1 950 безработни. Проектът " Красива България " също ще способства за заетостта, като обезпечи работни места в региона на строителството за 300 души.
 Евростат: Увеличават се безработните младежи в България
Евростат: Увеличават се безработните младежи в България

Макар и по-слабо пораства и общата безработица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР