Над България ще е предимно облачно и с валежи от

...
Над България ще е предимно облачно и с валежи от
Коментари Харесай

Последен ден лошо време, топлото иде

Над България ще е най-вече облачно и с превалявания от дъжд, обилни и на повече места - в южната половина от страната. В Дунавската низина и Лудогорието ще е съвсем без превалявания, а след обяд и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 8°-12° в Южна България до 14°- 16° в северната половина от страната. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще доминира облачно време, а в южните региони ще превалява дъжд. След обяд по северното крайбрежие облачността ще се раздра. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 10° и 12°, близки до температурата на морската вода°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг. Ще духа мощен и плевел вятър от изток-североизток. В Рило-Родопския масив преваляванията ще са обилни и в композиция с вятъра ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

В началото на идната седмица ще се задържи относително хладно. Вятърът ще отслабне, само че ще остане от североизток. Облачността ще намалее до слънчево време, в понеделник към момента забележителна ще е над южните региони. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, във вторник в обособени региони, при намаляване напразно до минус 2° - минус 3°, оптималните през първия ден ще са от 9° до 14°, през идващите - постепенно ще се покачват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР