Над 90% от хората в България не знаят, че децата

...
Над 90% от хората в България не знаят, че децата
Коментари Харесай

Днес е Европейският ден без загинали на пътя

Над 90% от хората в България не знаят, че децата би трябвало наложително да се возят в детско столче, до момента в който не доближат височина от 150 см, съобщи заместник-председателят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева.

В Европейския ден без починали на пътя учениците от столичното 199 ОУ „ Свети Апостол Йоан Богослов “ имаха опцията да вземат участие в забавен открит урок по пътна сигурност. „ В тематиката за пътната сигурност, както и във всички публично значими тематики, централно място заемат нашите деца “, акцентира Анжелина Тотева. По думите ѝ институциите взаимно с българските учебни заведения имат главен приоритет да засилят вниманието на децата и на по-големите възпитаници към държанието им на пътя и да ги научат на главните правила за сигурност. Тя подчертава и че се работи за осъвременяване на методиката на образование.

Над 60% от децата, потърпевши при пътни произшествия в България, са били пасажери в транспортни средства, стана ясно от нейното изявление. „ Затова и също толкоз значимо е да се организират целенасочени осведомителни акции и хората да имат точна и ясна информация, с цел да обезпечат най-безопасни условия в транспортното средство за своите деца “, сподели още зам.-председателят на държавната организация. Инициативата в столичното 199 ОУ е част от Втората национална акция в поддръжка на деца, потърпевши при пътни произшествия, и се провежда от Българския червен кръст с поддръжката на Агенцията за пътна сигурност и Пътна полиция. Децата от учебното заведение получиха открит урок по какъв начин се пресича безвредно от чиновниците на Пътна полиция. След края му учениците сложиха детски обувки на пешеходна пътека, с което бе почетена паметта на починалите деца в автомобилни произшествия в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР