Над 90% от договорените суми за изплащане на натрупаните милиардни

...
Над 90% от договорените суми за изплащане на натрупаните милиардни
Коментари Харесай

Държавата е изплатила над 90% от парите за пътните фирми

Над 90% от контрактуваните суми за погашение на насъбраните милиардни отговорности на страната към пътно-строителни компании към този момент са преведени. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

" 600 милиона лв. от 650 към този момент са изплатени на пътните компании. Подписаха се анекси, с които се продължава пътното поддържане. На процедура съвсем е завършено разплащането ", заяви той при гостуването си в Българска национална телевизия тази заран.

В края на предходната седмица Караджов разкри, че са изплатени малко над половината от въпросните задължения. Процедурата по разплащане се реализира с няколко равнища на надзор - вътрешен и през утвърждение на всяка фактура от Министерството на финансите.

" Вече са изплатени 55% от средствата към пътните компании съгласно решението на Народното събрание, като се надявам до края на идната седмица да бъдат изплатени на 100% ", съобщи на 20 май районният министър, уточнявайки, че " макар изчакването от 4-5 дни няма неодобрение от страна на компаниите ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР