Над 90 декара горски масиви са обхванати от пожара, започнал

...
Над 90 декара горски масиви са обхванати от пожара, започнал
Коментари Харесай

Пожарът над Карлово се разраства - горят близо 100 декара борова гора

Над 90 декара горски масиви са обхванати от пожара, почнал нощес над Карлово. Гори борова гора. Служители на лесничейството се пробват да локализират огнището.

Карлово

Вече над 15 часа продължава да бушува пожарът в боровата гора над Карлово. Пламъците се разгръщат на повърхност от към 100 дка горски фонд. От спешният щаб показаха, че към този момент няма заплаха за популацията и не се постанова евакуация, само че целият град е обхванат от облаци пушек.

С огнената буря се борят над 50 души - чиновници на Пожарната работа, на Държавоно горско стопанство, Национален парк " Централен Балкан " и доброволци. Има готовноснт в интервенцията де се включат и военните от 61-ва Стрямска механизиран бригада.

Жителите на Карлово са мощно обезпокоени, че пламъците слизат наоколо до града. Хората, които живеят във вилната зона, която се намира намира най-близко до пожара, изкараха безсънна нощ, страхувайки се че огненият пъкъл ще ги доближи и ще изпепели домовете им.
Лиляна: Уплашихме се да не би да стане втора Гърция, изгоряха села, имаше жертви.Красимира Господинова: Имаме деца, семейство, това е жив огън, жива гора, по какъв начин да не ни тормози. При един по-силен вятър огънят безусловно ще слезе в града. Не може да е имало един хеликоптер, който да кара вода и в този момент и в последстиве да е строшен и да няма кой да загаси огъня. Това е ужасно....  Голям пожар избухна до Карлово, постанова се военни да се включат в гасенето Голям пожар избухна до Карлово, постанова се военни да се включат в гасенето
Голям пожар избухна в региона над Карлово. Подбалканският град е димящ. Засега няма заплаха за популацията и не се планува евакуация. Огънят е изб...

От спешния щаб показаха, че битката с пламъците е затруднена, защото пожарът е в труднодотъпна околност, до която не стигат пожарни коли. Гаси се единствено с подръчни средства.
Златю Кличев, шеф на Държавно горско стопанство Карлово: Вятърът е огромен проблем, тъй като там, където би трябвало да се гаси пушека е доста и хората няма по какъв начин да стоят покрай огъня. Предимно се гаси с търмъци и лопати, междинният надолнище на терена е 32 градуса. Хората съвсем движат на колене.
Рано тази заран спешният щаб прикани в потушаването на пожара да се включат още чиновници. Към планината потеглиха към 20 чиновници на пожарната от Пловдив, Държавното стопанство в Карлово и екипи на Национален парк " Централен Балкан ". В интервенцията се включиха и още няколко доброволци от града.
 Силен вятър затруднява гасенето на пожара над Карлово, няма заплаха за хората Силен вятър затруднява гасенето на пожара над Карлово, няма заплаха за хората
Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, почнал нощес над Карлово. Гори борова гора. Служители на лесничейството се пробват да локализира...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР